ĆUTANJE NIJE REŠENJE: Zaštitimo decu!

       

Bilbordom u Subotici na kome piše “Ćutanje nije rešenje. Zaštitite našu decu” Fondacija Tijana Jurić nastavlja kampanju za izmenu Krivičnog zakona i uvođenje doživotnog zatvora za ubice dece i žena.

Uskoro se očekuju bilbordi i u ostalim gradovima naše zemlje.

Međunarodna konferencija “Bezbednost i odgovornost”

Povodom navedene kampanje biće održana treća međunarodna konferencija o bezbednosti dece “Bezbednost i odgovornost”, 25. septembra u Subotici, a u organizaciji Fondacije Tijana Jurić,.

Cilj održavanja ovogodišnje konferencije je okupljanje stručnih ljudi iz zemlje i inostranstva koji koriste ovakve prilike ne bi li preneli novo znanje i iskustvo svima onima koji rade na poboljšanju bezbednosti dece i prevenciji nasilja nad njima. U pogledu prenošenja iskustava, akcenat je na predavačima iz evropskih zemalja koje imaju razvijene mehanizme za prevenciju raznih načina zloupotreba dece.

Konferencija “Bezbednost i odgovornost” biće svojevrsan podsetnik državi, društvu i svakom pojedincu da na poboljšanju bezbednosti dece mora svakodnevno da se radi. Događaju će prisustvovati i ambasadori Švedske i Belgije.

“Potrudili smo se da ove godine dovedemo izuzetno kvalitetne inostrane stručnjake koji će govoriti o četiri oblasti: o brzoj potrazi za nestalom decom, represivnim merama za teška ubistva dece poput kazne doživotnog zatvora, opasnostima na internetu, a tema panel diskusije biće vršnjačko nasilje koje je odavno uzelo maha i u Srbiji. Posebnu pažnju posvetićemo kazni doživotnog zatvora za čije se uvođenje u pravosudni sistem Srbije zalažemo duže od godinu dana”, kazao je Igor Jurić, osnivač Fondacije Tijana Jurić.

O ovoj kazni koja je važna prvenstveno za decu, ali i za društvo u celini, govoriće predstavnik ministarstva pravosuđa Velike Britanije. Kada je reč o domaćim predavačima, pravnica Aida Mijović govoriće o razlozima za pokretanje inicijative kojom se traži da i Srbija dobije kaznu doživotnog zatvora, a posebno izlaganje imaće psiholog Živica Pavlović koja ima dugogodišnje iskustvo u radu u kazneno-popravnim ustanovama i sa maloletnim prestupnicima.

Više informacija o konferenciji možete pročitati na sajtu Fondacije Tijana Jurić.

Autor: nsuzivo.rs

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments