Delegacija Pokrajinske vlade sastala se sa državnim sekretarom Pokrajine Hesen

       

U okviru Evropske nedelje regiona i gradova, koja se održava u Briselu, čalanovi delegacije Pokrajinske vlade koju predvodi pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić sastali su se danas sa državnim sekretarom Pokrajine Hesen (Savezna Republika Nemačka) Markom Vajnmajsterom.

Sastanak je bio posvećen dogovorima o finalizaciji tehničkih detalja u vezi sa realizacijom potpisivanja Zajedničke izjave o namerama. Ovaj dokumet odnosi se na uspostavljanje saradnje između Pokrajine Vojvodine i Pokrajine Hesen a koji bi do kraja ove godine trebalo da potpišu predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i premijer Pokrajine Hesen Folker Bufije u Vizbadenu.

Sagovornici su se saglasili da bi stvaranje pravnog okvira otvorilo mogućnosti za pokretanje intenzivnije saradnje, pre svega u oblasti privrede, trgovine, privlačenja investicija, sporta, kulture, nauke kao i socijalnih pitanja te brojnih drugih oblasti.

Кako je na sastanku zaključeno, prioritet saradnje biće i povezivanje sa drugim regionima s ciljem pružanja podrške u procesu evropskih integracija putem neposredne međuregionalne saradnje i jačanja trećeg regionalnog nivoa uprave u okviru Evrope regiona.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić ocenio je da predstojeće potpisivanje dokumenta kao i današnji susret predstavljaju opipljiv rezultat kontinuiranog učešća AP Vojvodine na manifestacijama poput Evropske nedelje regiona i gradova.

Susretu u Briselu prisustvovali su i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, direktor Кancelarije AP Vojvodine u Briselu Srđan Mačkić, savetnik predsednika Pokrajinske vlade za ekonomska pitanja Goran Lazović te saradnici državnog sekretara Pokrajine Hesen.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments