Festival “Glas anđela – Tijana Jurić“

       
Foto: tijana.rs

Četvrti etno Festival “Glas anđela – Tijana Jurić“ biće održan u Bajmoku 29. i 30. juna.

Organizacioni odbor festivala i upravni odbor osnivača “Fondacije Tijana Jurić” već privode kraju kompletan program.

Dvodnevni festival započeće pozorišnom predstavom manjeg formata koja se svake godine izvodi u sali Kulturno-umetničkog društva “Doža Đerđ“. Dok je publika u prethodne dve godine imala priliku da pogleda izvrsne predstave “Indigo“ i “Prah“, u ovoj godini fondacija priprema jednu od najtraženijih pozorišnih predstava koju izvode velika glumačka imena.

Druge, ujedno i glavne festivalske večeri, fokus će biti na takmičenju dece u etno pevanju. Desetoro dece do 16 godina, koje će prethodno stručni žiri odabrati na audicijama, nastupiće uz pratnju orkestra Radio televizije Vojvodine, a pod vođstvom Miće Jankovića. Njihovo pevanje žiriraće i ove godine stručni žiri, četvrtu godinu zaredom predvođen etnomuzikologom Bojanom Nikolić Petričković, a u ulozi specijalnog člana ovogodišnjeg žirija naći će se Bilja Krstić koja će izvesti i jednu svoju numeru.

U revijalnom delu ove godine nastupiće bard starogradske muzike Zvonko Bogdan koji je o Bajmoku često pevao. Prisustvo koncertu i celokupnom programu drugog festivalskog dana biće besplatno za sve posetioce.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: