(FOTO) Carinici otkrili više od 21 kilograma heroina

       

Carinici su u saradnji sa policijom 6. aprila, na izlazu graničnog prelaza Batrovci, sprečili krijumčarenje više od 21 kilograma heroina sakrivenog u šupljinama krova automobila i u specijalnom bunkeru izrađenom u njegovom podu.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu stigao “folksvagen“ bugarskih registarskih oznaka kojim je ka Italiji putovao profesionalni vozač bugarske nacionalnosti.

U razgovoru sa carinskim službenicima putnik je rekao da nema ništa da prijavi, a na prvi pogled se i carinicima učinilo da je tako.

Međutim, snimak sa skenera demantovao je njegove reči i početni utisak da je sve u redu kada su se na njemu ukazale nepravilnosti ispod vetrobranskog stakla, kao i u šupljinama krova automobila i u zadnjem sedištu.

Nakon što su carinici odvrnuli šrafove sa plastičnog dela krova “folksvagena“, otkrili su u njemu dva paketa heroina oblepljena selotejp trakom.

Skidanjem auto-računara ispod poklopca koji se nalazi pored motora brisača pronađeno je još 12 takvih paketa.

To, međutim, nije bilo sve, jer su daljim pregledom uočene nepravilnosti u izgledu šrafova na podu, čijim je odvrtanjem otkriven poklopac ispod koga se nalazio specijalno izrađeni bunker sa još 26 paketa istog narkotika.

Ukupno 21.780 grama heroina, vozač i automobil predati su u dalju nadležnost policiji.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: