Carinici su 27. novembra 2019. godine na prelazu Horgoš zaplenili motociklističke kacige i firmiranu garderobu i obuću, čija je vrednost procenjena na oko 600.000 dinara.

Prekršaj je otkriven kada je oko 4 sata ujutru na ulaznu kontrolu stigao putnički kombi sa prikolicom beogradskih registarskih oznaka, kojim je iz Berlina ka Šapcu putovalo četvoro putnika.

Prilikom susreta sa carinicima 54-godišnji vozač iz Beograda, rekao je da putnici nemaju ništa da prijave osim ličnog prtljaga, a da on na prikolici vozi polovni automobil koji želi da prijavi za uvoz u Srbiju.

Međutim, tokom pregleda teretnog dela kombija, carinici su u njemu pored i ispod ličnog prtljaga putnika pronašli i dve torbe u kojima su u originalnom pakovanju bile četiri motocilističke kacige “HJC“ i veliki crni džak pun firmirane garderobe i obuće.

Vrednost jakni, patika, dukserica i trenerki robnih marki “Tommy Hilfiger“, “Nike“, “G-star“, “Strelson“, kao i moto-kaciga procenjena je na osnovu etiketa koje su se nalazile na svakom pojedinačnom artiklu.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments