Nova magnetna rezonanca, po performansama najjača u Srbiji i novi CT aparat počeli su sa radom u Centru za radiologiju Кliničkog centra Vojvodine.

Reč je o najsavremenijoj medicinskoj opremi, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 209,1 miliona dinara.

Sa ovom nabavkom završili smo prvu fazu obnove dijagnostike širom AP Vojvodine, ne samo ovde već i u regionalnim bolnicama, gde smo obezbedili angio sale, CT aparate i magnetene rezonance, kazao je predsedsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska Centra za radiologiju.

“Ovo je najskuplja i najsloženija dijgnostika, i danas, sa ponosom možemo reći da Кlinički centar Vojvodine raspolaže sa najsavremenijom dijagnostičkom opremom. Ispunili smo ono što smo i javno obećali a to je da ćemo veoma loše stanje koje smo zatekli u zdravstvu 2016. godine, obnoviti i unaprediti”, kazao je predsednik Mirović.

Uređenjem javnih finansija uspeli smo da obezbedimo nabavku najsofisticiranije i najskuplje opreme. Nastavićemo da kontinuirano ulažemo u zdravstveni sistem jer nam je cilj da ukinemo liste čekanja, da obnovimo opremu u svim bolnicama, i da rekonstruišemo domove zdravlja koji su prešli u nadležnost pokrajine, kazao je predsednik Mirović.

“Centar za radiologiju КCV od danas je jedna od najreprezantitivnijih zdravstvenih ustanova ne samo kod nas već i šire. Investirali smo mnogo u ovaj Centar ali i zaposlili novih 10 lekara i 11 tehničara. Hvala Upravi КCV za entuzijazam i posvećenost, jer imamo ogroman potencijal u novim mladim zaposlenim stručnjacima. Želimo da pacijenti imaju najbolju zdravstvenu negu a zaposleni najbolje uslove za rad”, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković.

“Nabavkom nove opreme, magnete rezonace i CT aparata, završeno je opremanja Centra za radiologiju. Ovaj projekt je značajan za kompletno zdravstvo u AP Vojvodini jer se u njemu godišnje obavi 150.000 dijagnostikih pregleda”, rekao je pomoćnik direktora za dijagnostičku delatnost prof. dr Zoran Stošić zahvalio se predsedniku Miroviću na podršci.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments