(FOTO) Obeležen dan Crvenog krsta slaganjem mozaika od čepova

       

Udruženje “Čepom do osmeha“ je danas, 8. maja, sa partnerskom organizacijom “Crveni krst Inđija“ obeležilo dan Crvenog krsta manifestacijom slaganja mozaika od plastičnih čepova.

Saradnja ove dve organizacije traje već godinama i vrlo je uspešna, sakupljeni čepovi u prostorijama “Crvenog krsta Inđija“ predavani su volonterima udruženja i prosleđivani na reciklažu od kojih su se kupovala pomagala za decu sa smetnjama u razvoju. Međusobna podrška je mnogo bitna i efektnija kada se udružimo i širimo svest o toleranciji, empatiji, solidarnosti, jednakosti među svim ljudima, a to je ono što naše organizacije najbolje rade.

Današnje druženje je prošlo veselo i razdragano, sa mnogo dece koja su slagala mozaik i uživala u kreiranju priče koja ima poruku širenja svesti o ekologiji, zaštiti životne sredine, i sortiranju čvrstog otpada. Dali su obećanje da će biti još aktivniji i širiti ovu pozitivnu priču dalje.

 

Aktivnosti organizacije “Crvenog krsta Inđija“ se nastavljaju do kraja ove nedelje.

Udruženje Čepom do osmeha je do sada sakupilo oko 250 tona plastičnih čepova i obezbedila 23 pomagala za decu sa smetnjama u razvoju u cilju lakšeg svakodnevnog
funkcionisanja u školskom obrazovnom procesu.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments