Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas, 23. januara u Milanu s predsednikom regije Lombardija Atiliom Fontanom.

Sagovornici su se saglasili da je današnji susret odraz dobre institucionalne i privredne saradnje, ali i prilika za unapređivanje odnosa u svim oblastima od zajedničkog interesa, sa akcentom na ekonomskim pitanjima.

“Potpisali smo 2018. godine Memorandum o saradnji, i time smo konkretizovali privredno-ekonomsku saradnju naše dve pokrajine. AP Vojvodina i regija Lombardija imaju izuzetno dobru dugogodišnju saradnju, posebno u oblastima privrede i poljoprivrede, zdravstva, kulture i obrazovanja”, kazao je predsednik Mirović.

Na sastanku je ocenjeno da su italijanski privrednici zainteresovani za ulaganja u AP Vojvodini, posebno u oblasti automobilske industrije i poljoprivrede što su i vodeće privredne grane u Lombardiji.

U AP Vojvodini italijanske investicije iznose oko 900 miliona evra, a trenutno posluje 71 kompanija sa oko 13.500 zaposlenih radnika.

Tokom radne posete Milanu, predsednik Mirović obratio se poslovnoj zajednici ove italijanske regije i predstavio im investicione potencijale AP Vojvodine.

U poseti Lombardiji bili su i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments