Foto: nsuzivo.rs
Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine nalazi se novi pacijent oboleo od virusa korona, tako da ih je sada ukupno petorica.

Kako je saopštio KCV, od pet pacijenata, trojica se nalaze na mehaničkoj ventilaciji, dok su ostali u stabilnom stanju. Iz KCV nisu saopšteni podaci o novom pacijentu, kao i koji je pacijent dodat na respirator.

Prema nezvaničnim informacijama 021.rs, novi pacijent je iz Kikinde, ali za sada nema potvrde da li je imao kontakta sa dva pacijenta koji su iz istog mesta i već su u KCV-u.

Iz ranije datih saopštenja i izjava nadležnih poznato je da se već nekoliko dana na respiratorima nalaze dva pacijenta iz Kikinde.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije i sprečavanja širenja zaraze koronavirusa Pokrajinski štab za vanredne situacije je danas, na predlog Instituta za javno zdravlje Vojvodine izdao naredbu Štabu za vanredne situacije u Kikindi da se u tom gradu obustavi rad svih ugostiteljskih objekta i svih pijaca, kao i da se zatvore sve trgovinske radnje osim apoteka i prehrambenih prodavnica.

Za potrebe ustanova čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina doneta je naredba o rezervisanju pojedinih vrsta roba sa kojima raspolaže Direkcija za robne rezerve Autonomne pokrajine Vojvodine.

Autor: nsuzivo.rs
Izvor: 021.rs/Vojvodina.gov.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments