Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovali su danas u Bečeju otvaranju novog pogona za toplo cinkovanje kompanije “Кnott Autoflex”, vrednog 7,5 miliona evra, u kome je zaposleno više od 80 radnika.

Кompanija je osnovana 2003. godine, bavi se proizvodnjom karoserija za motorna vozila, prikolice i poluprikolice.

Ukupna vrednost investicije za novi pogon je 7,5 miliona evra, od čega je Razvojna banka Srbije učestvovala sa 250.000 evra.

U kompaniji navode da je pogon za toplo cinkovanje proizveden prema najvišim standardima zaštite životne sredine uz primenu najsavremenijih tehnoloških dostignuća u ovoj vrsti površinske zaštite čelika.

Kapacitet linije na godišnjem nivou je 20.000 tona, od čega će 14.000 tona biti namenjeno za prodaju.

Inače, fabrika Knott Autoflex Yug je u februaru 2017. godine otvorila novi pogon za proizvodnju delova za autoprikolice na površini od 9.500 kvadrata u koji je investirano 1,3 miliona evra.

Preduzeće Knott Autoflex Yug postoji od 2003. godine, a osnovale su ga kompanija Autoflex Knott iz Kečkemeta u Mađarskoj i Knežev group iz Srbije, u odnosu 51:49 odsto vlasništva.

Kompanija je 2011. godine kupila pogon Livnice u Čoki od firme ATB Sever iz Subotice.

Od 2003. godine u fabriku Knott Autoflex Yug uloženo je 19,5 miliona evra, a u Autoflex Livnicu 4,5 miliona evra.

Kompanija Knott Autoflex Yug ima 520 zaposlenih, a u 2019. godini ostvarila je promet od 29,2 miliona evra.

Fabrika u Bečeju svoje proizvode plasira i na tržište EU, Izraela, Rusije, Turske i SAD.

Otvaranju su prisustvovali i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić, ambasadori SR Nemačke i Mađarske.

Autor: nsuzivo.rs/Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments