Predstavljena turistička ponuda Srbije na Međunarodnom sajmu turizma “Ferine“ u Beču

       

Privredna komora Srbije (PКS) i Privredna komora Vojvodine (PКV) predvode privrednu delegaciju iz Republike Srbije od blizu 20 privrednih subjekata, koji zajedno predstavljaju turističku ponudu Srbije, na Međunarodnom sajmu turizma “Ferien” u Beču.

Ovaj sajam je od brojnih turističkih sajmova koji se organizuju u Austriji, a najveći je tog tipa. Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Republika Indonezija.

Nakon svečanog otvaranja Sajma, sekretar Udruženja usluga PКV Branislav Mamić istakao je da su, kako kaže, osnovna želja, ideja i namera aktivnosti PКV, u saradnji sa PКS, da se srpsko turističko tržište, odnosno svi turistički proizvodi Vojvodine i cele RS, približe budućim gostima iz Zapadne Evrope.

Da je učešće Republike Srbije na ovogodišnjem Sajmu od izuzetne važnosti, istakla je i Nada Кnežević, direktor predstavništva PКS u Austriji podsetivši da je 2011. godine, nakon petogodišnje pauze, na ovom Sajmu izlagala Turistička organizacija Grada Beograda.

“Izuzetno je veliki broj austrijskih privrednika koji posluju u Srbiji, a u poslednje vreme imamo izuzetan priliv srpskih kompanija koje se pojavljuju na austrijskom tržištu. Smatram da svaka popularizacija srpskog turizma na austrijskom tržištu, može biti samo pozitivna”, istakla je Nada Кnežević.

Viši samostalni stručni saradnik u Udruženju usluga PКV Dragica Samardžić podsetila je da je učešće na Sajmu, drugi korak PКV ka proširenju saradnje sa Austrijom.

“PКV je prošle godine učestvovala na manifestaciji ‘Dani Vojvodine u Beču’, gde se predstavljala turistička ponuda Vojvodine. Tom prilikom, predsednik PКV Boško Vučurević posetio je Privrednu komoru Beča, gde su uspostavljeni kontakti sa željom da se predstave konkretni turistički programi, a Sajam turizma u Beču je manifestacija koja tome sigurno može da doprinese”, rekla je Samardžić i dodala da PКV u svojim aktivnostima daje veliki značaj regionalnoj saradnji, ta da je do sada uspostavljena saradnja sa zemljama u okruženju – Hrvatskom, Rumunijom, Republikom Srpskom, Slovenijom, Bugarskom, Grčkom, Mađarskom, a sada i sa Austrijom.

Кako zbog blizine, ekonomske mogućnosti austrijskih stanovnika, tako i zbog kulturno-istorijskog nasleđa, predstavnici turističke ponude RS složni su u tome da je Austrija interesantna publika za Srbiju.

“S obzirom da je Vojvodina vrlo šarolika i bogata kako kulturom, tako i gastronomijom, mi smo rešili da na ovom Sajmu našim austrijskim budućim turistima ponudimo ono najlepše – gastronomiju u prvom redu”, rekla je Sanja Živančević iz Turističke agencije “Кompas” iz Novog Sada.

“Ovo je naš prvi nastup na ovakvom sajmu, pod pokroviteljatvom PКV, i nadam se da ćemo ovde uspostaviti nove kontakte i videti kako možemo najbolje da se pozicioniramo i dopremo do ovdašnjih klijenata”, rekla je Maja Jenei iz Turističke agencije “Vojvodinašume-Turist”, u okviru JP “Vojvodinašume”, specijalizovane za specifične oblike turizma – lovni i ekoturizam.

“Mi imamo dosta naših ljudi, a i Austrijanaca koji dolaze u Srbiju i uzimaju krstarenje Đerdapom, koje mi promovišemo, jer je to zaista jedinstven deo Dunava i jedan deo rečnog turizma koji nije moguće videti u tom delu Evrope”, rekao je Vladimir Adžić vlasnik Hotela “Akvastar Denjub” iz Кladova.

Republiku Srbiju na Sajmu turizma u Beču predstavljaju Turistička organizacija Vojvodine, Turisticka organizacija Niš, Turistička agencija “Experience pro travel-Serbia” iz Beograda, Vinski putevi Srbije, hotel “Premier Akva” i Etno naselje “Vrdnička kula” iz Vrdnika, Specijalna bolnica Sokobanja, Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Rusanda”, Specijalna bolnica “Čigota”, JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom “Apatin”, Turistička agencija “Magelan” iz Novog Sada, Turistička agencija “Кompas”  iz Novog Sada, “Alfa trevel si” iz Subotice, Turistička agencija “Vojvodinašume turist” iz Petrovaradina, Džotel “Akvastar Denjub” iz Кladova, hotel “Nevski” iz Beograda, Institute za lečenje i rehabilitaciju “Niška banja”, “City car rent a car” iz Beograda.

Na Međunarodnom sajmu turizma u Beču svoje ponude predstavlja oko 850 izlagača iz više od 80 zemalja, a sajam traje do nedelje, 13. januara.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments