Konkurs za dodelu godišnjih nagrada Zavoda za kulturu Vojvodine za 2017. godinu je otvoren do 15. novembra.

Na osnovu Pravilnika o godišnjim nagradama Zavoda za kulturu Vojvodine, Zavod za kulturu Vojvodine raspisuje konkurs za dodelu četiri godišnje nagrade za stvaralačke rezultate u kulturi i umetnosti i unapređivanju kulturnog života, uvažavajući sve posebnosti Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Nagrade Zavoda za kulturu Vojvodine

 

1. Iskre kulture – dodeljuje se za savremeno stvaralaštvo mladom autoru do 35 godina

Delatnosti (kulturnog stvaralaštva):

– književnost (stvaralaštvo, prevodilaštvo)

– muzika (stvaralaštvo, inerpretacije)

– likovne i primenjene umetnosti, vizuelne umetnosi i arhitektura

– scensko stvaralaštvo i interpretacija (drama, opera, balet i ples)

– kinematografija i audio-vizuelno stvaralaštvo

– umetnička fotografija

– digitalno stvaralaštvo i multimedija

2. Medalja kulture za multikulturalnost i interkulturalnost, dodeljuje se pojedincu u oblasti očuvanja i razvijanja višejezičnosti i kulturne baštine nacionalnih zajednica kojetradicionalno žive u AP Vojvodini i doprinose međusobnom uvažavanju i upoznavanju različitih jezika, kultura u Vojvodini.

3. Medalja kulture za očuvanje kulturnog nasleđa, dodaljuje se za doprinos pojedincu u istraživanju, zaštiti i korišćenju duhovne i materijalne kulturne baštine u AP Vojvodini.

4. Medalja kulture za životno delo, tj. za ukupno stvaralaštvo/rad, dodeljuje se pojedincu za dugogodišnje kontinuirano umetničko stvaralaštvo, koje je obeležilo vreme u kom je nastajalo, predstavljajući trajno kulturno dobro AP Vojvodine.

Nagrada se sastoji od umetničkog predmeta i novčanog iznosa.

Obrazložene i dokumentovane predloge za neku od pomenutih nagrada, kao i uredno popunjen prijavni list dostavljaju se na adresu: Zavod za kulturu Vojvodine, Vojvode Putnika 2, 21000 Novi Sad, s naznakom: „Za godišnje nagrade Zavoda za kulturu Vojvodine“.

Prijavni list za konkurs za dodelu Godišnjih nagrada Zavoda za kulturu Vojvodine za 2017. godinu možete preuzeti na internet stranici Zavoda na adresi: www.zkv.rs

Više informacija dobićete putem telefona: 021/4754 – 128, 021/4754 – 148 ili  preko imejl adrese: [email protected]

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments