Rekonstrukcija i opremanje prostora za smeštaj CT simulatora u Sremskoj Kamenici

       

Pokrajinska vlada je na sednici održanoj danas, 10. aprila, kojom je predsedavao predsednik Igor Mirović, donela rešenje o dodeli 38 miliona dinara Gerontološkom centru Sombor, u Somboru, za finansiranje sanacije štete od požara, koji je krajem prošle godine zahvatio stacionarske sobe RJ “Doma za negu i stara lica”.

Na sednici je doneto rešenje da se Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici, usmeri 20,9 miliona dinara za finansiranje radova na rekonstrukciji i za opremanje prostora za smeštaj CT simulatora, koji je neophodan deo jedinstvenog radioterapijskog sistema bez kojeg se planiranje zračne terapije za onkološke pacijente ne može obavljati.

Prostor za smeštaj CT simulatora trenutno se nalazi u bolničkom bunkeru, koji je dograđen pre skoro tri decenije i ne ispunjava tehničke uslove za rad. Ovim sredstvima predviđeno je da se finansiraju neophodni građevinski radovi, kompletna zamena kanalizacionio-ventilacionih i elektroenergetskih instalacija i drugi radovi, koji će obezbediti adekvatan prostor za smeštaj ovog aparata.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: