Smeće sa Fruške gore poštom vraćeno vlasnici u Vrdnik

       

Račun za struju bačen na Fruškoj gori bio je povratna karta da se čitav džak đubreta uredno spakovan vrati svojoj vlasnici u Vrdnik.

Ana Pejić, šezdesetčetvorodišnja penzionerka iz Rume, pronašla je pomenuti džak na putu ka svojoj vikendici na Fruškoj gori.

Nije joj bilo teško da se zaustavi, ispretura po đubretu kako bi pronašla dokaze o počiniocu dela, a zatim sve uredno pokupi i spakuje i paket za slanje. Napisala je i pismo uz paket, ali priznaje da se potpisala kao član Ekološkog pokreta Vojvodine, uprkos tome što to nije, kako bi postigla svoj cilj i izmamila osećaj krivice kod primaoca paketa i pisma. Slika i priča se brzo proširila mrežama i ovaj potez je naišao na veliku podršku.

“Jedino mi je žao što nisam mogla da vidim njenu reakciju u trenutku kada je otvarala paket i videla da joj se smeće vratilo”, govori Ana za portal Espreso.
“Teško mi je da zamislim šta je u nečijoj glavi ko putuje kilometrima da bi istovario džak vreća u predivnu šumu”.

Ana priča da ovo nije prvi put da ovako reaguje i da je nedavno na putu ka svojoj kući zatekla čitavu deponiju i desetak razbacanih džakova đubreta. Istom metodom istraživanja, ona i suprug utvrdili su da smeće pripada uglednoj profesorci sa Vračara, koja takođe tu ima vikendicu. Nije im bilo teško da pokupe smeće i džakove i uredno joj odnesu u dvorište vikendice.

Ona i suprug kažu da su ideju dobili od Iraca. Boraveći u Dablinu naučili su kako se tamo kažnjavaju ovakva dela. Irci đubre vrate vlasniku, sa uplatnicom za kaznu od 400 EUR i sutradan u lokalnim novinama objave informaciju šta je uradio i objave njegovu sliku iz lične karte.

Izvor: ekapija/energetskiportal
4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Milan
28/02/2019 13:40

Dusa da te zaboli kada vidis stavima smeca po nacionalnom parku i uz put,sve to ne bi bilo tako da ljudi u srbiji imaju svest kao obican covek u sloveniji. Ali posto nema takve svesti nacionalni park ce biti jos zagadjeniji jer ovaj narod nije produhovljen i osvešćen ekološki i mentalno.

Zar je bitno
28/02/2019 13:54

Svaka čast ljudi. Talo treba. Primetio sam da ima dosta smeća tamo. Naišao sam na puno plastičnih flaša i pakovanje od pampers vlažnih maramica. Užas

Mix
28/02/2019 14:34

Pa, svaka Vam cast!!! Ipak, plasim se da se savest ‘budi’ iskljucivo novcanim kaznama, nazalost!

Aleks88
28/02/2019 14:48

Svaka čast!! ovako treba postupati prema onima koji ne znaju da cene prirodu.