Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela rešenje kojim se Srednjoj tehničkoj školi u Somboru usmerava ukupno 36 miliona dinara za radove na obnovi fasade, krova i unutrašnje stolarije na objektu škole na Trgu cara Lazara, kao i za nabavku školskog nameštaja – klupa, stolica i katedri.

Deo sredstava namenjen je za finansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za investiciono održavanje enterijera, rekonstrukciju elektične i vodovodne instalacije u obe zgrade te škole.

Doneto je i rešenje da se Javnom preduzeću za prostorno i urbanističko planiranje i projektovanje “Zavod za urbanizam Vojvodine” Novi Sad usmeri dva miliona dinara za finansiranje izrade Prostornog plana područja posebne namene infrastruktrunog koridora brze saobraćajnice Ib reda Vrbas–Кula–Sombor. Isti iznos sredstava opredeljen je i Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu za nabavku opreme za Herbarijum.

Sredstva u ukupnom iznosu od 8,2 miliona dinara opredeljena su i Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, i to za sufinansiranje izrade projekta za rekonstrukciju scene “Jovan Đorđevićˮ i za izradu projekta za obnovu fasade zgrade SNP-a.

Pokrajinska vlada je danas donela i rešenje kojim se Gradu Subotici daje saglasnost za radove na energetskoj sanaciji objekta Gerontološkog centra. Radovi koštaju ukupno 15,3 miliona dinara, a zajednički ih finansiraju Ministarstvo rudarstva i energetike sa 10,7 miliona dinara i Grad Subotica, koji obezbeđuje preostali iznos.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments