Predstavljena oprema dobijena iz IPA projekta prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija, koja nosi naziv „Odgovor na sveprisutne vanredne situacije u pograničnoj oblasti – EMBER”, u vrednu većoj od 440 hiljada evra.

Donaciju je obezbedila Evropska unija, a učešće Pokrajinske vlade je u visini 15 odsto ukupne vrednosti projekta.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, podsetio je na 2014. godinu koja je bila, kako je rekao, godina opomene i dodao da je Pokrajinska vlada u minule dve godine radila paralelno na realizaciji projekta „Ember“ i na sanaciji obaloutvrda na svim kritičnim mestima u pokrajini.

„Radićemo sve dok te kritične zone, a posebno na obaloutvrdi na reci Savi, u opštinama Ruma i Sremska Mitrovica, ne budu završene“, rekao je predsednik Mirović.

On je najavio da će u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Gradom Novim Sadom biti izgrađen Centar za vanredne situacije, koji će biti, kako je rekao, koordinator svih resursa, kada je reč o vanrednim situacijama.

„Želimo da u budućnosti, na jednom mestu kroz koordinaciju Štaba za vanredne situacije, odgovorimo svakoj situaciji na adekvatniji način“, izjavio je predsednik Mirović.

Projekat “Ember“ je nastao kao odgovor na poplave koje su pogodile naš region u maju 2014. godine, i predstavlja samo jedan u nizu projekata koji se zajednički realizuju u saradnji institucija iz AP Vojvodine i Vukovarsko – sremske županije, a uz podršku Evropske unije.

Ovim projektom obezbeđena je, između ostalog, i kombinovana mašina – utovarivač, mašina za punjenje vreća peskom, pumpa za vodu, cisterna za pitku vodu i gumeni čamci.

Izvor: Vlada Vojvodine

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments