Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević posetio Savez poljoprivrednih zadruga Valensije.

U okviru stručne posete pokrajini Valensija, koju su organizovali Zadružni savez Vojvodine i Ambasada Španije u Srbiji,  pokrajinski sekretar posetio je Savez poljoprivrednih zadruga Valensije, gde je sa generalnim direktorom pokrajinskog Ministarstva Valensije za poljoprivredu, zaštitu životne sredine, klimatske promene i ruralni razvoj Rohenom Lijanesom Ribasom razgovarao o mogućem unapređivanju saradnje u oblasti poljoprivrede i zadrugarstva između naše dve pokrajine.

Delegacija iz Vojvodine i domaćini u Valensiji, složili su se da se kroz modernizaciju zadruga i stimulisanje udruživanja u složene zadruge postiže unapređenje konkurentnosti poljoprivrede, što je zajednički cilj svih učesnika u poljoprivrednoj delatnosti.

Održan je i sastanak sa predstavnicima složene zadruge „Anecoop“ u Valensiji, u čijem sastavu se nalazi 68 osnovnih zadruga i preduzeća, koji zajedno okupljaju 27.000 poljoprivrednika.

U razgovoru sa predstavnicima delegacije iz Vojvodine, zaključeno je da u Vojvodini postoje realni potencijali za uspostavljanje saradnje sa zadrugom „Anecoop“, kako u oblasti regionalno orijentisane zajedničke proizvodnje, tako i u zajedničkoj proizvodnji za druga tržišta.

 

Foto: vojvodina.gov.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments