Zimski kampovi za decu u Sremskim Karlovcima

       

Program od dva nova tematska trodnevna kampa u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada koji se organizuju u Sremskim Karlovcima tokom zimskog školskog raspusta, predviđen je za decu uzrasta od 6 do 12 godina.

Zašto u Sremskim Karlovcima?

Sremski Karlovci je gradić poznat po negovanju tradicije, poštovanju kulture i običaja svih koji u njemu žive, ali i po netaknutoj prirodi kojom je okružen. Boravići u njemu, deca mogu upoznati tradiciju i kulturu meštana kroz različite običaje uoči božićnih i novogodišnjih praznika, kao i da dožive lepotu prirode u zimskom periodu.

Kamp “Svi naši ukrasi” – od 3. do 5. januara.

Programom kampa neguje se multikulturalnost, upoznavanje tradicije i kulture različitih nacionalnih manjina i nacionalnih zajednica. Učesnici kampa će imati prilike da upoznaju zimske običaje pred Božić i Novu godinu kod Srba, Nemaca i Slovaka i predstave ih zainteresovanoj deci i roditeljima.

Kamp “Zimska potraga za prirodom” – od 9. do 11. januara  i od 5. do 7. februara.

Za svu decu koja žele da upoznaju kako priroda izgleda zimi, koji su zeleni stanovnici Dvorske bašte, koliko ptica je ostalo na Dunavu i kakve su strategije preživljavanja razvili različiti organizmi.

Učesnici će biti smešteni u Ekološkom centru Radulovački koji je građen kao edukativni centar i obezbeđuje sve potrebne uslove za udoban, uspešan i bezbedan smeštaj dece.

Kampove će voditi stručni saradnici Pokreta gorana iz različitih oblasti, koji imaju iskustva u radu sa decom navedenog uzrasta, a sa decom će sve vreme biti kamp lideri.

Prijave za kampove su počele. Možete se prijaviti putem linka.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments