Činkve Tere, Italija

U pitanju je naziv za pet naselja u ligurskom priobalju Italije: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiore. Obala, pet sela i okolna brda su deo Nacionalnog parka Cinque Terre (Parco Nazionale delle Cinque Terre) koji je 1997. godine postalo UNESCO-va svetska baština.

Brajgton Bič, Melburn

Nadomak Njujorka, nalazi se peščana plaža prepuna šarenih kabina za presvlačenje.

Rajsko ostrvo, Bahami

Glavni grad Bahama prepun je lepota, istorije i ličnosti. Otkako je osnovan 1656. godine, prošao je kroz period kolonizacije, pirata i krijumčarenja ruma, a danas je omiljena destinacija turista. Uz to, bogat je kulturom i naravno, bojama.

Gamla Stan, Stokholm

Stari deo Stokholma, Gamla Stan postoji od 1300 godine, a oko 3000 ljudi danas živi ovde.

Baranko, Lima, Peru

Prelepe kolonijalne šarene kuće sastavni su deo Barankoa, a uz to, ulična umetnost je dozvoljena, te brojne uličice krase i grafiti.

Kejp Taun, Južna Afrika

Zgrade Bo Kapa u Kejp Taunu izdvajaju se od ostatka grada, jer je svaka od njih, u zavisnosti od adrese, drugačije boje.

Pataja, Tajland

Locirana na istočnoj obali Tajlandskog zaliva, Pataja svake godine postaje odredište na milion turista.

Puerto Valjarta, Meksiko

Ovde, turisti dolaze s ciljem da osete autentični Meksiko i u tome zaista uspevaju.

Vilemstad, Karibi

Tokom 1800-tih, ovim gradom vladali su Holanđani, a tadašnji guverner naredio je da se svaka kuća ofarba u bilo koju boju, koja nije bela, kako bi se sprečio uticaj jakog karipskog sunca. Danas, ovaj grad spada u Svetsku baštinu, zbog pastelnih boja koje preovladavaju na fasadama.

Vroclav, Poljska

Zgrade u ovom poljskom gradu su veoma šarene, pa čak su u pastelne boje ofarbane i klasične stare zgrade. Iz tog razloga, Vroclav je proglašen i za najšareniji grad Evrope.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments