Američka glumica Megan Markl, najpoznatija po njenoj ulozi u popularnoj seriji Suits, pored svih novina koje su joj promenile svakodnevicu, moraće da prihvati i pravila ponašanja koja poštuju svi članovi britanske kraljevske porodice.

Mnogi primećuju svečane koktele, dvorce, balove i druge prednosti njenog života sa princom Harijem, međutim istina je da će dobar deo svog vremena Megan potrošiti u služi kraljici i britanskoj monarhiji.

Striktna pravila koja mora da poštuje, nisu stvorena samo zbog nje. Radi se o propisima i načelima koja garantuju da će kraljevska porodica biti sačuvana od bilo kakvih ekcesa, neprijatnih slučajnosti i povoda da ih mediji provlače kroz naslovnice u negativnom kontekstu. Imperativ je biti jednostavan, pristojan i učtiv, odnosno prilagoditi svoje ponašanje kraljičinim očekivanjima.

Predstavljamo Vam 17 pravila kraljevske porodice, koja mora da poštuje Megan Markl:

1. Nema selfija

Na prvom zvaničnom događaju, kom je prisustvovala u društvu princa Harija, Megan je izjavila da više nema pravo da slika selfije sa obožavaocima. Paru koji joj je prišao i zatražio zajedničku sliku, rekla je da je uvreda okrenuti leđa članovima kraljevske porodice, kao i a pravilo postoji kako bi podstaklo kontakt očima, je rje cilj da članovi porodice budu pristupačniji narodu. Zbog toga, nema više selfija sa Megan.

2. Nema više autograma

Obožavaoci serije Suits, a naročito lika Rejčl Zejn koju tumači Megan, moraće da se pomire sa idejom da njihova omiljena glumica više neće deli autograme. Od sada, Megan će potpisivati samo službena dokumenta.

3. Nema društvenih mreža

Jedno od pravi kraljevske porodice zahteva od njenih članova da se drže podalje od društvenih mreža. Smatra se da se na ovaj način štiti privatnost, koju bi u nekim slučajevima pojedini mediji mogli negativno da iskoriste. Iz ovog razloga, svi profili i sranice koje je koristila Megan, ugašeni su prošle godine.

4. Nema tamnog laka za nokte

Zenskim članicama britanske kraljevske porodice, nije dozvoljeno da svoje nokte lakiraju u tamne boje.

5. Nema putovanja bez crne odeće

Posle Smrti kralja Džordža, princeza Elizabeta i princ Filip koji su boravili u Africi u tom trenutku, morali su u redovnoj odeći da se vrate u Englesku. Od tog događaja, svi pripadnici porodice u obavezi su da kada putuju sa sobom nose crnu odeću.

6. Vreme je za naklon

Megan je u obavezi da se pokloni pred kraljicom čak i u neformalnim okolnosti. Takođe, ona naklonom mora da oda poštovanje svim članovima porodice čiji je rang viši od njenog.

7. Nema više mini suknji

Kraljica Elizabeta ne podržava nošenje suknji čiji je rub više od 10 centimetara iznak kolena. Ovog pravila moraju da se pridržavaju sve članice porodice.

8. Nema prekrštanja nogu

Nikada nećete videti Kejt Midlton kako sedi prekrštenih nogu. Isto pravilo moraće da poštuje i Megan.

9. Nema cipela sa platformom

Kraljica Elizabeta ne voli cipele sa platformom, prenosi “Vanity fair”.

10. Obrok je u 20:30

Ako večera sa kraljicom, Megan treba da bude spremna da uvek večera u 20:30, a večera će biti završena do 22 časa.

11. Uvek pored Harija

Na porodičnim okupljanjima, Megan će uvek morati da sedi pored princa Harija.

12. Poštovanje protokola

Postoji tačan redosled ulaska kraljevske porodice u prostorije: kraljica Elizabeta, princ Filip, princ Čarls, Kamila, princ Vilijam, Kejt Midlton, a tek onda princ Hari i Megan Markl.

13. Ne sme jesti pre ili posle kraljice

Megan ne sme da počne svoj obrok ako kraljica nije počela. Takođe, kada kraljica prestane sa jelom, svi prestaju, čak i ako imaju hranu u tanjiru!

14. Nema spavanja dok se kraljica ne legne

Ako Markl treba da prenoći u domu kraljice, mora da bude budna dokle god je i kraljica budna.

15. Nema Monopola

Društvena igra monopol nije dopuštena za igranje u kraljevskoj porodici.

16. Nema preskakanja

Vreme za čaj je veoma važno za kraljevsku porodicu. Jedno od zanimljivih pravila je da se pije sa iste strane šoljice, kako ruž za usne ne bi ostajao svuda.

17. Bez školjki

Još od davnina u tradiciji kraljevske porodice je da se školjke ne jedu, da bi se izbeglo trovanje hranom. Iako pojedini članovi porodice ponekad eskiviraju ovo pravilo, kraljica Elizabeta ga slepo sledi.

Srećno Megan!

 

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments