Iako na prvi pogled izgledaju kao sasvim obične torte, pored brašna, jaja i šlaga, ove poslastice od sastojaka imaju i dijamante. Ovo je pet najskupljih torti ikada napravljenih.

1. 75 miliona dolara

Ovu tortu 2015. godine napravila je Debi Vingham, britanska dizajnerka, koja je, pre toga, napravila i najskuplju haljinu ikada, koju je kupio anonimni čovek iz Emirata.
Torta je najverovatnije pravljena za rođendan ili proslavu veridbe, izgledala je kao modna pista, sa modelima i gledaocima, a uz to, sadržala je 4000 dijamanata. Bilo je potrebno 1100 sati da se završi, a bila je teška 453 kilograma.

2. $53 miliona

Napravio ju je poslastičar iz Engleske, a torta je imala 8 spratova i 4000 dijamanata. Torta je bila namenjena za nacionalni “Gay Wedding Show” u Liverpulu.

3. 35 miliona

Dizajnirao ju je kulinarski olimpijski pobednik Dimitu Kumatasinge, a imala je različit ukus za svih 10 slojeva, uključujuči cimet, kokos i pistaće. Torta je izgledala kao piratski brod, sa kovčegom sa blagom.

4. 30 milona

U jednoj epizodi emisije „Cake Boss“, ekipa je napravila T-reksa kao transformersa. Uz to, na sebi je imala rubine, safire i dijamante.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments