Koliko puta vam se dogodilo da na Instagramu naletite na fenomenalne fotografije nečijeg stana i poželite da ste barem na jedan dan dizajner enterijera.

Iako se čini da ove osobe troše ogromne sume novca na skupocen nameštaj, brendirane ukrase, umetnička dela poznatih slikara, činjenica je da je potrebno samo samo malo planiranja i nekoliko saveta koje smo pokupili od eksperata u ovoj sferi. U nastavku vam predstavljamo pet saveta kako da lako uvedete eleganciju u svoj dom.

1. Osmislite temu

Ukoliko želite prostoriju kojom ćete uvek moći da se pohvalite na svom Instagram profilu, jednostavno je uredite tematski. Hoće li ta tema biti osmišljena na osnovu popularnog dizajna enterijera ili ćete je jednostavno dekorisati na uzoru trendi boje, zavisi isključivo od vas. Ukoliko ne znate odakle da krenete, inspiraciju uvek možete pronaći na Instagram profilima poznatih dizajnera. Možda vam se ovo čini kao “prevelik zalogaj” ali uz samo par ideja imaćete sobu koja je sama po sebi umetničko delo.

2. Savršeno odabran nameštaj

Kada odete na profile svetskih dizajnera enterijera, primetićete da je centralna figura njihovih fotografija samo jedan savršeno odabran komad nameštajam. Zbog toga nema potrebe da kupujete kompletnu novu dnevnu sobu. Dovoljan vam je elegantan stočić, luksuzna fotelja, ili set ukrasnih jastuka koji će potpuno osvežiti prostoriju.

 

3. Okrenite se prirodi

Niko ne može da ostane ravnodušan kada vidi predivno cveće u kući. Zbog toga, nabavite ogromnu biljku kojom ćete ukrasiti jedan prazan ćošak stana, ili dekorišite sto prelepim buketom.

4. Okačite sliku na zid

Zidovi su mesto na kome zaista možete da iskažete svoj umetničku crtu ličnosti. Nemojte ih ostaviti da budu prazni. Ukrasite ih uramljenom slikom koju je ste dobili na poklon od prijatelja, ili se pak usudite da sami stvorite nešto i pohvalite se svima. Svi poznati dizajneri enterijera slažu se da umetnička dela daju na vrednosti doma. Zbog toga učite od najboljih i poslušajte ih.

5. Osvetljenje

Bez obzira na to kako glamurozan stan da imate, bez prirodne svetlosti njegovu lepotu nećete dočarati. Zato se postarajte da što više prirodne svetlosti dopre u njega. Ukoliko imate manje prozore nabavite predivan luster i lampe. Potrudite se i odaberite one koji će se fenomenalno uklopiti u prostoriju u kojoj će biti postavljeni.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments