Prva generacija Audija Q7 bila je pravi pogodak. Veliki SUV nije mogao stići u boljem trenutku. Robustan izgled, prostrana kabina, pouzdan motor, samo su neke od karakteristika koje su učinile da Q7 brzo postane traženo i veoma poželjno vozilo.

Redizajn prve generacije utegao je bore. Suptilne promene unele su dinamiku u izgled vozila, pa je tako Q7 postao agresivniji.

Druga generacija je u početku podelila publiku. Oku posmatrača trebalo je malo vremena da se navikne na izgled novog vozila. Oštar, ali ipak pomalo dosadan, Q7 bio je osetno suptilniji od svoje konkurencije.

Za 2020. godinu Audi je spremio novo odelo za svoj veliki SUV, a sve u skladu sa poslednjim dizajnerskim pravcem ove kompanije.

Drugačije svetlosne grupe, oštriji branici, veliki karakteristični otvori na prednjem delu, samo su neki od detalja koji su Q7 presvukli kako bi postao sličan svojoj braći iz game.

Naravno, tu je i nova prepoznatljiva maska, koja mnoge podseća na masku Hanibala Lektora u filmu “Kad jaganjci utihnu.”

Novi modeli Audija kao da idu na Kjanti, umesto benzina i dizela…

I enterijer je pretrpeo temeljne promene. Sada je unutrašnjost ovog SUV-a podjednako moderna kao ona u Audijevom Q8 modelu. Kabina je sačinjena od najboljih materijala u klasi. Mekana plastika, koža, aluminijum, savršeno su uklopljeni u milimetar.

Na centralnoj konzoli nalaze se dva ekrana, što je karakteristika svih novih luksuznih modela proizvođača. Prvi ekran je standardno namenjen podešavanjima vozila, navigaciji i zabavi, dok je onaj drugi rezervisan za podešavanje klima uređaja, ali i nizu drugih funkcija kao što su grejanje ili hlađenje sedišta.

Enterijer nalik ovom u Q8…

Od sada u Audiju možemo pronaći novinu koja je do skoro bila sinonim za BMW. Dok osnovni modeli stižu sa LED farovima, vrhunac ponude čine HD Matrix LED farovi izvedeni u laserskoj tehnologiji.

Novina pod haubom je trolitarski V6 benzinac sa 340 KS. Sa ovim agregatom masivni Q7 ubrzava od 0 do 100 km/h za manje od 6 sekundi. Međutim, sigurni smo da će na našem tržištu trolitarski dizelaš biti najčešći izbor zbog svoje proverene pouzdanosti i cene održavanja.

Autor: nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Apn
02/07/2019 14:52

Koji su uslovi plaćanja jel moze na čekove?

Zile
02/07/2019 16:44

Enterijer od Audija A8