Po prvi put u karijeri, dve mega zvezde, Bred Pit i Leonardo Dikaprio, pojaviće se zajedno u novom filmu Kventina Tarantina.

Radnja filma  bazirana je  na ubistvima Čarlsa Mensona, američkog kriminalca i vođe sekte, koji je osnovao Porodicu, komunu u Kaliforniji krajem šezdesetih godina prošlog veka.

Ko je bio Čarls Menson?

Menson je sa četvoro sledbenika 1971. osuđen na smrt zbog ubistva sedam ljudi u avgustu 1969. Među ubijenima bila je i glumica Šeron Stejt, žena reditelja Romana Polanskog, koja je tada bila u  devetom mesecu trudnoće.

Smatrao je sebe “reinkarnacijom Hrista” i podstakao sledbenike na niz ubistava ne bi li izazvao rasni rat crnaca i belaca, u kojeme bi, po Mensonu, pobedili belci.

Menson je prvobitno bio osuđen na smrt, ali je njegova kazna preinačena na doživotni zatvor sa mogućnošću puštanja, nakon što je Kalifornija stavila van zakona smrtnu kaznu 1972. godine. Svoju doživotnu kaznu je odslužio u državnom zatvoru Kalifornije i umro je prošle godine prirodnom smrću.

Bred Pit i Leonardo Dikaprio konačno zajedno na velikom platnu

Film će nositi naziv “Bilo jednom u Holivudu“, a centralne figure biće dva čoveka: Rik Dalton (Leonardo) i Klif But (Bred) koji pokušavaju da uspeju u Holivudu. Rikova komšinica je Šeron Tejt.

U izjavi za novinare, Tarantino je rekao da je na scenariju radio pet godina i da je veoma uzbuđen, kao i da ne može biti srećniji što će Dikaprio i Pit sarađivati sa njim.

 

autor: nsuzivo.rs

 

 

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments