Legenda novosadske muziče scene i jedan od najbližih saradnika Đorđa Balaševića, Aleksandar Dujin, najavio je novi album. On je ekskluzivno za “NS uživo” rekao da će album, na kome je rađeno tačno dve ipo godine, izaći krajem avgusta.

– Posle četiri decenije autorskog rada sam poželeo da napravim još jedan muzički eksperiment. Do sada imam preko stotinu napisanih autorskih instrumentalnih pesama, a ovo je prvi put da sam uradio autorsku muziku vokalnog izraza. Put je bio dug, realizacija projekta je trajala skoro tri godine, ali se na kraju sve isplatilo time što sam pesmama koje smo uradili prezadovoljan. Muzika je na prvi pogled veoma raznovrsna u muzičkim formama koje sam koristio, ali u isto vreme imaju jedan zajednički imenitelj koji ih objedinjuje, tako da su na kraju veoma srodno postavljene u logičku celinu – istakao je autor.

Od novembra 2018. godine traje realizacija projekta “ZVUCI KAO BOJE” koji će u drugoj polovini avgusta 2021. godine izdati PGP BeogradFoto: Srđan Doroški

POBEDNIČKI TIM

Od novembra 2018. godine traje realizacija projekta “ZVUCI KAO BOJE” koji će u drugoj polovini avgusta 2021. godine izdati PGP Beograd. Album će sadržati 13 kompozicija od kojih je za 11 tekstove napisala Mirjana Brković, a za preostale dve Aleksandar Dujin, koji je ujedno uradio i muziku za 12 numera, i za jednu Nevena Reljin. Kako Dujin navodi za njega je ključni moment za relizaciju ovog materijala dolazak dugogodišnjeg saradnika i prijatelja Đorđa Petrovića, koji se priključio timu u svojstvu muzičkog producenta.

Od novembra 2018. godine traje realizacija projekta “ZVUCI KAO BOJE” koji će u drugoj polovini avgusta 2021. godine izdati PGP Beograd

NAGRADA ZA SLADOKUSCE

– On je u najvećoj meri svojim savetima pomogao Neveni oko izraza, dinamike, uopšte izvođenje pesama, što je bio najvažniji i najzahtevniji deo snimanja. Takođe, svoje višedecenijsko iskustvo i znanje primenio je u miksanju materijala i stvorio muziku koja je, za mene, jedno od najlepših autorskih ostvarenja koje sam do sada snimio. Divno je kada se  godine rada na stvaranju nečega što ti je vrlo bitno završi tačno onako kako si želeo i planirao toliko dugo vremena. To i jeste ono najbitnije što daje smisao ovoj priči i donosi snagu kako bih nastavio dalje otvarajući neku novu životnu priču –nastavlja Dujin.

Od 13 pesama Dujin je ujedno uradio i muziku za 12 numera, i sve aranžmane, Foto: Srđan Doroški

PET MESECI U STUDIJU
Sve aranžmane je napisao Aleksandar Dujin.Materijal je snimljen od januara do maja 2021. godine u studiju “Studio”. Tonski tehničar je Darko Varga dok je muzički producent Đorđe Petrović koji je uradio konačni miks svih pesama kao i postprodukciju. Realizaciju projekta je pomogao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Autonomne pokrajine Vojvodine.

Sanja Kužet

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments