Emilia Klark: “Otvarali su mi lobanju; nisam mogla ni svog imena da se setim”

       

Emilia Klark, zvezda serije ‘Igra prestola’, otkrila je kako je pre osam godina pretrpela moždani udar zbog kojeg se nije mogla setiti ni svog imena. 

Bilo je to u februaru 2011. godine, kad je završavala snimanje prve sezone ‘Igre prestola’. Bila je u teretani i počela da oseća bol u glavi. S obzirom da joj je bilo sve lošije, otišla je u bolnicu gde su joj dijagnostifikovali opasan tip moždanog udara uzrokovan krvarenjem u prostoru koji okružuje mozak.

“Imala sam aneurizmu, arterijsku rupturu. Svake minute u danu mislila sam da ću umreti”, ispričala je Emilia.

Kad se probudila, nije mogla da se seti kako se zove, a neko vreme nije mogla ni govoriti.

“Taman kad su mi se svi snovi ostvarili, skoro sam izgubila život. Bez govora sam bila potpuno izgubljena. Bili su to najgori trenuci mog života i želela sam samo da me skinu s aparata, tražila sam da me puste da umrem. Sva sreća pa je moja mama sve to ignorisala i pokušavala me uveriti da će sve biti dobro”, napisala je Klark.

Dve godine kasnije imala je novo krvarenje u mozgu zbog kojeg je ponovo morala na operaciju koja je ovaj put uključivala otvaranje lobanje. “Oporavak je bio još bolniji nego nakon prve operacije. Izgledala sam kao da sam prošla kroz rat grozniji od onog koji je iskusila Deneris. Sa operacije sam izašla s izlivom iz glave. Komadići moje lobanje zamenjeni su titanom. Imam vidljivi ožiljak koji se uvija od mog vlasišta do uveta, ali u početku nisam znala da će biti vidljiv”, otkrila je Emilia.

“Danas znam reći ljudima da su mi hirurzi oduzeli dobar ukus za muškarce ali, naravno, ništa od toga u to vreme nije bilo nimalo smešno”, zaključila je glumica koja je osnovala humanitarnu organizaciju SameYou čiji je cilj da pruži podršku mladim ljudima koji su doživeli sličnu sudbinu.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: