Ko su najhumanije poznate ličnosti

       
Ališa Kiz

Na današnji dan obeležava se Međunarodni dan humanosti, a mi vam predstavljamo najhumanije poznate ličnosti.

  • Niki Minaž– Ova poznata svetska rep senzacija osim što zarađuje mnogo novca, ona zna i da ga deli. Prošle godine je na svom Tviter profilu poklanjala novac za školarine za studente koji ne mogu da plaćaju univerzitete. Takođe, Niki je prošle godine bila u Indiji, gde je pomogala jednom selu da dobije pijaću vodu, kompjuterski centar, ali i škole.
  • Šon Kombs– Reper je objavio 2016. godine da će otvoriti školu za decu u Harlemu, kako bi mogli da se sklone sa ulice i budu bezbedni. To je i uradio. Škola je za uzrast od 6 do 12 godina, a celokupna nastava je besplatna.
  • Mel Gibson– Holivudski glumac donirao je 10 miliona dolara bolnici za decu u Americi. Ova cifra govori sve o njegovoj humanosti.
  • Žizel Bundšen– Brazilska manekenka donirala je milion i po dolara 2010. godine da bi se sanirala šteta naneta u zemljotresu na Haitiju. Takođe, u svojoj rodnoj zemlji donirala je 150.000 dolara organizaciji koja se bavi siromašnima.
  • Ališa Kiz– Soul i rnb pevačica je poznata kao veliki dobrotvor. Ona ima i svoju organizaciju koja se bavi pomaganjem deci u Africi čiji su roditelji umrli od side. Ambasadorka je UNICEF-a, a pomaže i izbeglicama iz Meksika i zemalja Bliskog istoka.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: