Istorija je imala svoje uspone i padove i bila je prepuna i zlikovaca i heroja. Ali ponekad, zbog količine zanimljivosti, neki događaji ostali su u senci. Do sada!

Tomas Edison

Ova čovek promenio je svet, a malo je poznato da je prilikom dokazivanja da struja nije bezbedna, ubijao pse i mačke. Tako je jednom prilikom ubio i slona po imenu Topsi.

Čarli Čaplin

Nakon smrti poznatog komičara, dva lopova ušunjala su se na groblje i ukrala njegovo telo. Onda su kontaktirali Čaplinovu suprugu i tražili otkup od 600 000 dolara. Na kraju istrage, nakon pet nedelja, ova dva lopova su pronađena i uhapšena.

Ernest Vinsent Rajt

Ova pisac izveo je nemoguće. Naime, napisao je roman pod imenom “Gadsbi” (engl. “Gadsby”), kao lipogram- tekst u kojem se autor dobrovoljno odriče upotrebe jednog ili više slova abecede. Ono što ovaj roman čini posebnim jeste što u izvornom engleskom, od 50 000 reči koliko ima u knjizi, niti jedna ne sadrži reč “e”.


Muhamed Ali

Pre nego što je postao bokser, Muhamed je živeo u Kentakiju. Jedan dan, neko je njemu i njegovom prijatelju ukrao bicikl. Muhamed je otišao u policijsku stanicu, a šef policije s kojim je Ali pričao bio je i trener boksa. Tako se rodila ljubav prema boksu kod ovog šampiona.

Majkl Džekson

Ovaj pevač jarko je želeo da glumi Spajdermena, pa je tako jednom prilikom na tu temu razgovarao i s režiserom Sten lijem. Majkl je čak devedesetih hteo da kupi kompaniju Marvel jer je bio opsednut ovim superjunakom.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments