Uz to što se nalaze na nestvarnim lokacijama, ove kuće su opremljene saunama, privatnim bioskopskim salama, a neke su napravljene i od zlata. Predstavljamo neke od najluskuznijih domova na svetu, ali i njihove vlasnike.

Uper Filmor Gardens

Ova kuća nalazi se u Londonu i procenjuje se da je vredna 128 miliona dolara. Uz 10 soba, bazen, saunu i bioskop, ova kuća napravljena je delom od zlata i mermera. Olena Pinchuk, ćerka drugog ukrajinskog predsednika Leonida je vlasnica ove kuće.

Palata Kesington Gardens

Još jedan londonski dragulj košta 140 miliona dolara, uz sve što jednoj kući treba, ova još poseduje podzemni teniski teren, centar za medicinsku negu i muzej automobila. Njen vlasnik je investitor Roman Abramovič, predsednik fudbalskog kluba Čelsi.

„Sedam vrhova“

U Montani smešteno je najveće imanje Jelovstoun kluba, koje ima i privatno skijalište i golf teren, nekoliko bazena, vinski podrum i žičaru. Edra i Tim Blikset vlasnici su ove kuće vredne 155 miliona.

„Zamak Hearst“

Ovaj kalifornijski zamak koji broji 27 soba korišćen je i za snimanje kultnog filma „Kum“, vredan je 191 milion dolara. U njemu boravili su i Džon i Džeki Kenedi, Klark Gejbl i Vinston Čerčil. Vlasnici su poverenici novinara Vilijama Randolfa Hearsta, a danas, on je turističko mesto.

„Elison imanje“

U pitanju je zaista više imanje nego sama kuća, uz jezero, saunu, 10 zgrada i 23 ari zemljišta. Imanje košta 200 miliona, a vlasnik je Leri Elison, koosnivač komapnije „Oracle“ i jedan od najbogatijih ljudi na planeti.

„For Fairfild Pond“

Ova kuća nalazi se u Njujorku, ima 29 soba, 39 kupatila, teren za košarku, kuglanu, bazen te skvoš i teniske terene. Vlasnica kuće od 148,5 miliona dolara je Ira Renet, vlasnica „Renco Group“- kompanije koja se bavi pretprodajom automobila.

Vila Lepoloda

Na azurnoj obali u Francuskoj nalazi se ova kuća, koja se koristila i za potrebe snimanja Hičkokov filma „Uhvatiti lopova“. Imanje košta 750 miliona dolara, a vlasnica je Lili Safra– brazilska humanitarka i supruga pokojnog bankara Vilijama Sagre.

Antilija

Ovu zgrada u Mumbaju mora da održava 600 ljudi, a košta milijardu dolara. Vlasnik je Mukeš Ambani, najbogatiji čovek u Indiji, koji, prema magazinu „Forbes“ na bankovnom računu ima 23.6 milijardi dolara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments