Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Duško Ćutilo, uručili su danas ugovore o dodeli jednokratne finansijske pomoći najboljim srednjoškolcima iz izbegličkih i raseljeničkih porodica u Vojvodini.

Novčanu pomoć u iznosu od 40 hiljada dinara dobilo je 100 učenika, preko programa koji se realizuje od 2008. godine. Milićević je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je danas nagrađeno dvostruko više učenika nego ranijih godina, što, kako je naveo, govori o tome da je broj onih koji su te nagrade zaslužili sve veći, ali i o spremnosti Pokrajinske vlade da podrži sve koji su to svojim radom i zalaganjem zaslužili.

On je, čestitajući nagrađenim srednjoškolcima na uspesima postignutim u dosadašnjem obrazovanju, kazao da je njihov put do tih uspeha teži od puta njihovih vršnjaka, koji su imali sreću da im roditelji ne ostanu bez domova, da ne napuštaju svoja ognjišta i da njihova deca ne rastu pod senkom nesreće koju su doživeli.

„Zbog toga su uspesi koje vi postižete u svom školovanju još veći i vredniji poštovanja“, poručio je potpredsednik Milićević srednjoškolcima, uz želju da ostvare svoje snove i da, u poslovima kojima će se baviti, budu nosioci razvoja u sredinama u kojima žive”, izjavio je Miličević.

Na svečanosti koja je održana u Skupštini Vojvodine obeleženo je i 11 godina od osnivanja Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima.

 

Foto: vojvodina.gov.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments