Slavni apeluju za spas Amazonije: Madona, Kara Delevinj, Ariana Grande…

       
Foto: USA Today

Zvezde poput Leonarda di Kaprija, Madone, Kare Delevinj i Ariane Grande, iskoristile su društvene mreže kako bi iskazale svoju frustraciju nedostatkom medijskog izveštavanja i pokušale da osveste ljude, prenosi Varajeti.

Ariana Grande je putem Instagram storija podelila tri fotografije i napisala: “Ako nisi iz Brazila i nemaš pojma o tome što se ovde događa, evo- najveća kišna šuma na svetu gori već 16. dan, a medije boli k**** za to. #PrayForAmazonia.”

Madona je kritikovala Bolsonarovu politiku: “Ovo je pustošenje Brazila- domorodačkih stanovnika koji tamo žive, i biljnih i životinjskih vrsta zbog kojih je ovo najvažnija bio raznolika šuma. Predsedniče Bolsonaro, molim vas promenite svoju politiku i pomozite ne samo vašoj zemlji, već i celoj planeti.”

Di Kaprio je napisao: “Naučnici i zaštitnici pripisuju deforestaciju šume predsedniku Žairu Bolsonaru koji je uputio otvoreni poziv drvosečama i poljoprivrednicima da očiste zemlju nakon što je preuzeo vlast. Najveća prašuma na svetu je krucijalni deo globalnog klimatskog rešenja. Bez Amazonije, ne možemo držati pod kontrolom zagrevanje Zemlje.”

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: