Slavni kleptomani- Vinona Rajder, Lindzi Lohan…

       
Foto: Life & Style

Psiholozi su više puta probali da objasne osećaje koje u tom trenutku preplavljuju bogate kradljivce, a među njima ističu strah, moć, zavisnost od adrenalina i seksualnu frustraciju. 

Među najpoznatijim je holivudska glumica Vinona Rajder koja je 2001. u robnoj kući ‘Saks’ na Beverli Hilsu pokušala da ukrade artikle vredne 5650 dolara. Ona je iz radnje pokušala da izjuri s Guči haljinama i torbicama marke Mark Džejkobs, ali uskoro je bila uhvaćena. Osuđena je na 480 sati društveno korisnog rada i tri godine uslovne kazne, a posle je objasnila da je bio reč o ispadu nakon što joj je dijagnostifikovana klinička depresija.

Slične navike imala je tinejdžerska zvezda Lindzi Lohan koja je volela da krade skupoceni nakit, krzno, sunčane naočare i satove. Svoju kolekciju od 2008. do 2012. tako obogatila bundom od 11.000 dolara, Rolexom od 35 hiljada dolara, a sve je to ukupno doseglo vrednost više od 100 hiljada dolara! Bila je bila osuđena na 480 sati društveno korisnog rada i 120 dana zatvora.

Plava kleptomanka poznata i kao Paris Hilton, poznata je i po tome da uzima tuđe stvari u noćnim klubovima, a njeni poznanici otkrili su da ima naviku da uzme tuđu jaknu, nakit i cipele i da je bogatašica jednom zamolila svog bodigarda da uzme cipele koje su joj se svidele, stavi ih pod jaknu i odšeta.

Pevačica Britni Spirs je 2007. godine uletela u seks-shop ‘Hustler’ u Holivudu i ukrala periku, a potom i upaljače s benzinske stanice. Znala je i da uđe u radnju, proba majicu od 200 dolara i išeta s njom.

Za razliku od nje, pevačica Keša je u svojim teškim počecima karijere, kad je bila beskućnica, bila primorana da krade sve- od hrane do odeće.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments