Svi smo svesni činjenice da su ponekad veoma trivijalne stvari na svetu zapravo i najskuplje. U nastavku pogledajte listu upravo ovakvih stvari.

Šah

Sa 320 karatnih belim i crnim dijamantima, najskuplji set za šah jeste “Charles Hollander”, a na tržištu trenutno dostiže cenu od od 600 000 dolara.

Pero

Cena perja izumrle vrste ptice huija košta 10 000 dolara, a originalno, poteklo je sa Novog Zelanda. Prodato je na aukciji pre nekoliko godina.

 

 

Hotelska soba

Ukoliko želite da odsednete u penthausu u hotelu “President Wilson” u Ženevi, spremite se da izdvojite do 65 000 dolara za jednu noć.

Cigara

Iako obični tompusi na tržištu mogu da se pronađu za dolar, ovaj tompus, nazvan Gurkha Black Dragon košta 1,150 dolara po komadu.

Mobilni telefon

U pitanju je iPhone 3GS Supreme Rose, a njegova cena dostiže do 2,97 miliona dolara.

 

Najskuplji TV

Pretige HD Supreme Rose Edition televizor košta 2,3 miliona dolara. Razlog je jednostavan: pored svrhe gledanja filmova, emisija i serija, možete da uživate i u pogledu na dijamante koji se oko ekrana nalaze.

Klavir

Ovaj muzički isntrument svakako da nije jeftin, a ukoliko se odlučite za onaj od “Heintzman & Co”, moraćete da izdvojite 3,22 miliona dolara. Klavir se ručno pravi u Pekingu.

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments