Večeras je dodela Zlatnog globusa: Film favorit je “Zvezda je rođena”

       
Foto: The National

“Mislim da će biti odlično”, rekao je Endi Samberg, jedan od voditelja večerašnje ceremonije u razgovoru za The Hollywood Reporter.

Velika holivudska imena pojaviće se večeras na crvenom tepihu povodom dodele “Zlatnog globusa” ispred hotela Beverli Hilton u Los Anđelesu na prvim ovosezonskim nagradama koje će kulminirati Oskarom 24. februara.

Voditelji ceremonije, koja počinje u dva ujutru u ponedeljak po srednjeevropskom vremenu, biće Sandra Ou i Endi Samberg. S obzirom na to da je ovo jedina filmska nagrada na kojoj se služi alkohol, dodele su obično živahnije nego ostale.

Iako filmska biografija bivšeg američkog potpredsednika Dika Čeneja “Vice” ima najviše nominacija, film o kojem se ipak najviše govori je “Zvezda je rođena“. Većina kritičara tom filmu predviđa veliko veče i nagradu za najbolju dramu.

Suprotno Oskaru, Zlatni globusi imaju dve paralelne kategorije za dramu i mjuzikl/komediju, što znači da se nagrade dele dvostruko. Dakle, Lejdi Gaga mogla bi biti dvostruka pobednica, za najbolju glumicu i pesmu u filmu.

Bredli Kuper će u svojoj kategoriji imati žestoku konkurenciju u Ramiju Maleku, koji igra Fredi Merkurija u filmu “Bohemian Rhapsody.”

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments