Zaista, emotivni bol usled raskida je stvaran, a psiholozi su ga odavno svrstali u najveće bolove koje čovek može da oseti. U nastavku saznajte kako da se oporavite nakon slomljenog srca.

Koristeći ovu tehniku od 10 koraka, lakše ćete ukloniti emotivni bol, savetuju psihoterapeuti.

  1. Prihvatite bol- nemojte da živite u iluziji da nemate osećanja. Prihvatite situaciju i to da se osećate loše zbog raskida.
  2. Promenite navike– sve što vas podseća na bivšeg partnera izbegavajte. Ne idite u kafiće u koje ste išli zajedno, isključite muziku koja vas podseća na tu vezu i uklonite sve poklone koje ste dobili od partnera. Polako pokušajte da izbrišete bivšu ljubav iz vašeg života.
  3. Promenite misli– sledeći korak jeste da ne mislite loše o sebi i da smatrate da niste vredni ljubavi. Ne samosažaljevajte se i pokušajte da budete pozitivni.
  4. Posmatrajte vašu vezu kao neko sa strane– sigurno ste idealizovali svoj odnos. Sada, pošto je gotov, pokušajte da ga sagledate objektivno.
  5. Promenite način mišljenja o sebi i partneru– nemojte više da razmišljate kao da ste u paru i fokusirajte se na sebe i svoje potrebe.
  6. Na prošlost gledajte kao na to- vreme koje je prošlo i nemojte ulivati sebi lažnu nadu. Ono što se desilo treba da ostane u prošlosti.
  7. Odljubite se– napravite listu stvari koje volite i koje ne volite kod partnera. Fokusirajte se na ono što ne volite. Prestanite da idealizujete partnera.
  8. Razumite svoje emocije i dozvolite im da vas preplave, bez obzira da li je u pitanju tuga, napad plača ili bes.
  9. Izbegavajte bilo kakav kontakt sa bivšim partnerom. Ako će vam biti lakše, otpratite partnera na društvenim mrežama i nemojte mučiti sebe proveravanjem njihovih profila.
  10. Verujte u to da ćete se ponovo zaljubiti i ne gubite nadu!

 

 

 

 

 

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments