Negativni start odmah ujutro može da vam pokvari ceo dan, a uz mrzovoljnost i nervozu, dolazi i iscrpljenost. Kako biste ovo izbegli, poslušajte naredne savete.

Budite zahvalni

U prvih nekoliko trenutaka kada se probudite, prisetite se svega na čemu ste taj dan zahvalni. Tako ćete, umesto da odmah pri ustajanju razmišljate o obavezama, mozak razbuditi na mnogo pozitivniji način, te ćete se osećati raspoloženije i poletnije.

Dobar doručak

Umesto da ujutro odmah posegnete za šoljicom kafe, pokušajte da popijete vodu sa sokom od limuna. Benefiti ovog rituala su veliki, a ovako ćete biti i hidrirani ceo dan. Uz to, doručkujte ili popijte voćni smuti. Zdrav i izbalansiran obrok odmah ujutro daće vam enegriju za ceo dan.

Protegnite se

Naučnici su već dokazali da je idealno vreme za vežbanje upravo jutro. Stoga, ukoliko želite da budete produktivniji i puni energije, razmislite da u jutarnju rutinu uvrstite lagane vežbe.

Ne zaboravite na voljene

Bilo uživo, preko telefona ili društvenih mreža, započnite dan razgovorom sa voljenom osobom ili pak lepom “dobro jutro” porukom. Tako ćete oraspoložiti sebe, ali i druge.

Odredite prioritete

Vrlo često u toku dana izgubimo kontrolu, naročito ako imamo mnogo obaveza. Zato, ujutro napravite detaljan plan šta ćete i kada obaviti i izaberite tri najbitnije stavke sa spiska koje obavezno treba da uradite.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments