Hladno vreme utiče na ceo organizam, pa tako i na kosu i kožu. Zato, tokom zime promenite svoju rutinu kada je lepota u pitanju, kako biste sačuvali soje zdravlje.

Hranite kožu

Tokom pada temperature, u svim prostorijama pali se grejanje, koje suši vazduh. Time, iako o tome ne razmišljamo, isušujemo i našu kožu, koja gubi elastičnost i počinje da se peruta. Stoga, ne zaboravite da i zimi nanosite kremu za lice sa antioksidantima koji sprečavaju oštećenja, urokovana niskim temperaturama.

Krema za sunčanje

Tokom zime, većina nas zaboravlja na kreme za sunčanje. Međutim, i zimsko sunce može da ošteti kožu. Naravno, zimi je potreban mnogo manji UV faktor, ali ne zaboravite da pre izlaska iz kuće na kožu lica i vrata nanesete kremu za sunčanje. Uz to, kao zamenu, možete koristiti i kokosovo ulje ili kreme na bazi aloe vere.

Nega kose

Redovno koristite maske i regeneratore za kosu, jer je i vlasima potrebna hrana zimi. Sneg, vetar i hladan vazduh oštećuju i isušuju kosu. Na krajeve možete naneti malu količinu maslinovog ulja, koje će, pored hidratacije, napraviti zaštitni omotač oko vlasi i sprečiti oštećenja.

Usne

Hladno vreme isušuje i kožu usana i neretko, dešava se da one popucaju. U tome vam može pomoći ulje aloja vere, kao i pčelinji vosak. Uz to, koristite kreme sa zaštitnim faktorom i u ishranu uvedite više vitamina E, koji se, između ostalog, nalazi u bademima, suncokretu, lešniku, avokadu i lososu.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments