I srećni i manje srećni parovi imaju brojne svađe tokom veze ili braka, a dok su neke razmirice nepremostive, prema psiholozima, druge su sasvim normalni aspekt i najsrećnijih parova.

Kod bilo koje svađe, veoma je važno imati na umu da je komunikacija ključna, bez obzira koliko smo ljuti na partnera. U nastavku otkrijte kojih to 5 svađa imaju i najsrećniji parovi.

Finansije

Drugačije ideje o tome koliku količinu novca i na šta treba trošiti je sasvim normalna pojava. Ipak, prema psiholozima, u ovom slučaju veoma je važno iskazati osećanja, a ne ćutati o svojima, a ignorsati partnerova.

Drugačiji poredak stvari

Bilo da je u pitanju slaganje veša, spremanje kreveta ili korišćenje paste za zube- svako je drugačije vaspitavan i na drugačije je navikao. U ovom slučaju potrebno je naći najbolje rešenje zajedničkim snagama.

Intimni odnosi

U svakoj vezi, partnerima imaju različitu potrebu za inimnim odnosima. Ovo ne bi trebao nikada da bude problem, a razgovor o tome će rešiti sve nesuglasice.

Duštveni život

Većina parova ili provodi previše ili premalo vremena zajedno. Važno je uspostaviti balans i ne zapostavljati prijatelje. Ne morate uvek s partnerom da idete na zajednička okupljanja. Sasvim je u redu da imate zasebni društveni život i prijatelje.

Različita definicija “čistog”

Ukoliko vam se ideje o tome šta je uredno i čisto razlikuju, napravite kompromis. Podelite kućne poslove, a zatim se ne mešajte u ono što partner radi.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments