Tradicija prvog plesa mlade i mladoženje u svetu traje već decenijama, a kod nas, počela je od nedavno. U nastavku saznajte koje su to pesme najpopularniji izbor za ovu priliku.

Tradicija prvog plesa mlade i mladoženje nije toliko stara kako se možda pretpostavlja. Pre, bio je običaj da mladenci ne dolaze na podijum sve dok gosti ne krenu da plešu. Tek sredinom 20. veka, prvi ples bio je zadužen isključivo za mladence, a od njih je izavisilo da li će se gosti pridružiti ili ne.

Uz SAD, tradicija prvog plesa popularna je i u Evropi, a uz mladoženju, neretko, mlada ima i prvi ples sa svojim ocem. U SAD, postoji i običaj da devojka odigra prvi ples na maturi sa pratiocem ili pak ocem, opet u zavisnostu od tradicije unutar grada ili škole.

Najpopularnije pesme za prvi ples

Bilo kako bilo, za prvi ples na venčanju, pored mladenaca, glavnu ulogu igra i sama pesma. Kod nas, jedna od najpopularnijih pesama za prvi ples mladenaca jeste “Lutka” od benda S.A.R.S. U svetu, pak, situacija je malo drugačija.

Spotify, digitalni muzički servis, napravio je listu 50 najpopularnijih pesama za prvi ples svih vremena, a u nastavku pogledajte ko je na prvim mestima.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments