Da li se suprotnosti zaista privlače i kako savladati razlike u vezi, saznajte u nastavku.

Bez obzira koliko volite svog partnera, ukoliko postoje velike razlike u razmišljanju, željama i ciljevima, svađe su neminovne. U nastavku saznajte kako da ih prevaziđete.

Da li su neke razlike u vezi nepremostive?

  1. Shvatite da su konflikti deo veze, a bez obzira kakve su nesuglasice u pitanju, važno je razgovarati i naučiti da se nosite s njima, na obostrano zadovoljstvo.
  2. Ukoliko imate potrebu da kritikujete partnera, tu kritiku “upakujte” u pozitivne komentare. Na primer: Odlično rešavaš svaki problem i volim te zbog toga. Da li možeš da nađeš način da rešiš problem nereda u našoj spavaćoj sobi?
  3. Kritikujte određeno ponašanje ili situaciju, a ne partnerovu ličnost.
  4. Ne žalite se u okviru smisla vremena. Ne koristite reči “uvek” ili “nikad”. Umesto da kažete “Nikad ne spremaš”, predložite partneru ideju da bi mogao/ mogla ponekad da skloni za sobom.
  5. Konflikt može da reši i kada se ponudite da pomognete. Na primer, ukoliko partner kasni, a javio vam je, pitajte ga da li postoji nešto što možete da uradite, da ipak stigne na vreme?
  6. Zapamtite na kraju da se neke stvari neće promeniti, te da ukoliko shvatite da su neke razlike nepremostive, ili se sa tim pomirite ili stanite na kraj toj vezi.

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments