Seks je i dalje velika tabu tema kod nas, pored brojnih istraživanja i studija. U nastavku otkrijte u koje to mitove i dalje slepo verujemo.

Seks je bolji u mladosti

Naravno, seksualna aktivnost tokom mlađih dana je drugačija, jer smo fizički spremniji i više eksperimentišemo. Međutim, većina seksualno aktivnih starijih ljudi oseća jednako zadovoljstvo, kako fizičko, tako i emotivno, nakon seksa. Prema psiholozima, kada smo stariji, seks ne predstavlja samo puko zadovoljstvo, već se sa partnerom povezujemo na emotivnom nivou, te je seks senzualniji, a ponekad i kreativniji.

Zbog kondoma, seks nije zabavan

Posle toliko edukacije o zaštiti, ovo je zaista jedan od najvećih mitova. Uz to što prezervativi ne utiču na smanjeno zadovoljstvo ni kod jednog partnera, oni su neophodni zbog polno prenosivih bolesti. Uz to, studije su pokazale da čak 68% muškaraca bira pogrešni oblik i veličinu kondoma i da je to zapravo jedini problem.

Muškarci po prirodi nisu monogamni

I muškarci i žene su i biološki i prema karakteru jednako sposobni za poligamiju.

Žene su manje zainteresovane za seks

Po svu sreću za muškarce, ovo nije tačno. Za nezainteresovanost mogu biti odgovorni brojni faktori, ali puka biologija nije jedan od njih.

Što veće, to bolje

Veličina polnog organa ne utiče na zadovoljstvo, a sama kompatibilnost oba polna organa je ono što se računa.

Svako može da nauči da kontroliše ejakulaciju

Ovo je naravno mit i to treba imati na umu ukoliko ste vodite prekidom odnosa pre same ejakulacije kao vidom kontracepcije!

U nekim slučajevima nemoguće je zatrudneti

Mnogi smatraju da trudnoća ne može nastati ukoliko žena ima menstruaciju, doji dete, dođe do prekida snošaja ili se upražnjava određena poza. Međutim ovo nije tačno. Prilikom ejakulacije, ispusti se oko 200 miliona spermatozoida, a potreban je samo jedan da oplodi jajnu ćeliju.

Polno prenosive bolesti prenose se preko daske wc šolje

Polnio prenosive bolesti zapravo se prenose isključivo preko telesni tečnosti poput vaginalnog sekreta, sperme i krvi, a na primer herpes i HPV virus, može da se prenese i kontaktom kože o kožu.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments