Raskid veze nikome ne pada lako, a period nakon toga je izuzetno težak. Iako svako ima svoje mehanizme pomoću kojih leči slomljeno srce, postoje neki univerzalni koraci kako da lakše prebolite raskid.

Nije važno da li ste ostavljeni ili ste pak vi raskinuli vezu, prekid odnosa sa osobom s kojom ste delili vreme i gradili sebe i međuljudski odnos nije nimalo lak. Svako se drugačije nosi sa ovim emocijama, neko je tužan, neko besan, a neko pak razočaran.

Bilo kako bilo, postoje neki koraci koji mogu da vam pomognu da što lakše i brže prebolite raskid.

Kako se oporaviti nakon raskida?

  1. Prihvatite osećaj praznine. Onog momenta kada shvatite da ta osoba više neće postojati u vašem životu, većina nas oseti prazninu u stomaku. Prihvatite da je došao kraj i prihvatite osećaju tuge.
  2. Prekinite svaki kontakt. Ovo može biti veoma teško, ali ukoliko nastavite da budete u kontaktu sa bivšim partnerom, vreme oporavka može duže da potraje. Izbrišite poruke sa telefona, sakrijte bivšeg partnera sa društvenih mreža i izbrišite broj telefona iz imenika. Iako ćete biti u iskušenju, nemojte sebe mučiti bilo kakvim nastavkom kontakta, dok i ako na to jednom ne budete spremni.
  3. Definišite osećanja. Ukoliko vam se plače, plačite. Neka vas preovladaju sva osećanja koja možete da osetite u svakom datom trenutku i dozvolite im da prođu kroz vaše telo i um. Tako ćete osetiti olakšanje.
  4. Izazovite negativne misli i otklonite ih. Željom za osvetom, samopovređivanjem i sl. nećete postići ništa. Otklonite svaku negativnu misao.
  5. Budite brutalno iskreni prema sebi. Razmislite iskreno i realno o svemu što se dogodilo i zašto je do raskida došlo. Da li je razlog bio dobar ili ne? Da li biste promenili svoje ponašanje da možete da vratite vreme?
  6. Okrenite se sebi. Radite na poboljšanju sebe, krenite na fitnes, čitajte knjigu, upišite kurs jezika… Nadograđujte svoj duh i telo i jedno vreme budite sami sebi prioritet.
  7. Kada se osetite dovoljno spremnim, “vratite se u igru”. Upoznajte nove ljude, dajte šansu novim osobama da uđu u vaš život.
  8. Radujte se onome što sledi i ne vraćajte se unazad. Vremenom, u uspomenama će ostati lepe stvari, a na sve ćete gledati kao na period života koji je daleko iza vas. Budite zahvalni na svemu što se s bivšim partnerom prošli i čemu vas je naučio.

 

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments