Foto: Vanity Fair

BBC je u sredu objavio da je imenovao iskusnog sudiju na čelo istrage o intervjuu princeze Dajane iz 1995. godine, nakon što je njen brat nedavno izneo optužbe da je britanska televizijska kuća Dajanu prevarom pridobila na učestvovanje.

Čarls Spenser, Dajanin brat, izjavio je da se BBC nije ni izvinio zbog lažnih dokumenata i “drugih prevara” kojima se poslužio novinar Martin Bašir, kako bi došao do intervjua s Dajanom.

Taj intervju je samo u Britaniji gledalo više od 20 miliona ljudi, a Dajana je šokirala naciju priznavši svoju vanbračnu vezu i iznela niz intimnosti o svom propalom braku s britanskim prestolonaslednikom princom Čarlsom.

Foto: CNN.com

Spenser je rekao da je njemu i njegovoj sestri Bašir izneo niz nedokazanih tvrdnji, poput one da Dajanu prisluškuju tajne službe i da su neki čelnici kraljevske porodice plaćeni kako bi prikupljali informacije o njenom privatnom životu. Bašir im je navodno pokazao lažne dokumente kako bi potkrepio svoje tvrdnje.

BBC je objavio da se novinar, koji je stekao svetsku slavu nakon intervjua s princezom Dajanom, trenutno nalazi na bolovanju nakon operacije srca i prebolele zaraze korona virusom.

BBC navodi da će se istraga fokusirati na pitanje koje su korake preduzeli BBC i Bašir kako bi osigurali intervju s Dajanom, “uključujući lažne bankovne izvode koji je trebalo da pokažu isplate bivšem zaposlenom grofa Spensera, navodne isplate drugima kraljevske porodice i druga pitanja koja je nedavno pokrenuo grof Spenser”.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments