Biljke koje donose sreću

       

Jasmin ima opojan miris i smatra se jakim afrodizijakom. Veruje se da jasmin pomaže da se održi romansa i da privlači ljubav, novac i pomaže u ostvarenju snova.

Kaktus

Prema verovanju drevnih Maja i Kineza kaktus donosi prilike u život. Kaktus koji cveta simboliše sreću i njegov vlasnik uskoro može očekivati dobre vesti.

Ruža

Veruje se da ruža privlači ljubav i sreću u život, a različite boje cveta simbolišu različite vrednosti i privlače različitu energiju. Bela ruža znači čistoću i zdravlje, dok bela sa crvenim strast i predanost. Ruža boje breskve donosi mir, duhovnost i prijateljstvo, boje lavande pojačava spiritualnost, roze znači romansu, a crvena pravu ljubav.

Spatifilium ili devojačka sreća

Biljka iz porodice ljiljana, tamnozelenih listova i predivnih belih cvetova moćan je pročišćivač vazduha, posebno učinkovita kod zračenja električnih uređaja. Spatifilium se naziva i devojačka sreća jer se veruje da ako devojci poklonite ovu vrstu ljiljana, ona će uskoro pronaći ljubav, a ako ga poklonite udatoj ženi, u porodicu bi mogla stići prinova. Spatifilium donosi harmoniju među ukućane.

Orhideja

Osim što imaju lepe, otmene cvetove i odišu egzotikom, veruje se da orhideje privlače ljubav, produbljuju prijateljstvo i umiruju dušu. Stari Grci orhideje su povezivali s plodnošću i snagom.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments