Blogerka Eli Bulen, pobornica veganskog načina života, otkrila je recept za vegasku repliku jaja na oko.
Bulen čak tvrdi da ima i isti ukus!
Za žumance:
- 170 grama bundeve;
- 1 čajna kašičica prehrambenog kvasca;
- 2 kašike kukuruzne skrobi;
- 2 kašike vode;
- 2 kašike maslinovog ulja;
- biber;
- himalajska so.
Za belance:
- kokosovo mleko;
- 50 grama pirinčanog brašna;
- 1 kašika vode.
Skuvajte i naseckajte bundevu, pa je pomešajte s ostatkom sastojaka za žumance. Sve stavite u blender. U drugu posudu stavite sastojke za belance i promešajte. Zagrejte malo ulja na tavi i dodajte kašiku belanca. Pustite nekoliko sekundi, a zatim dodajte 1 kašiku žumanca. Poklopite tavu, a kada je gotovo poslužite na hlebu. Prijatno!
Autor: nsuzivo.rs