Blogerka osmislila “vegansko jaje”

       
Foto: Ordinary Vegan

Blogerka Eli Bulen, pobornica veganskog načina života, otkrila je recept za vegasku repliku jaja na oko. 

Bulen čak tvrdi da ima i isti ukus!

Za žumance: 

  • 170 grama bundeve;
  • 1 čajna kašičica prehrambenog kvasca;
  • 2 kašike kukuruzne skrobi;
  • 2 kašike vode;
  • 2 kašike maslinovog ulja;
  • biber;
  • himalajska so.

Za belance:

  • kokosovo mleko;
  • 50 grama pirinčanog brašna;
  • 1 kašika vode.

Skuvajte i naseckajte bundevu, pa je pomešajte s ostatkom sastojaka za žumance. Sve stavite u blender. U drugu posudu stavite sastojke za belance i promešajte. Zagrejte malo ulja na tavi i dodajte kašiku belanca. Pustite nekoliko sekundi, a zatim dodajte 1 kašiku žumanca. Poklopite tavu, a kada je gotovo poslužite na hlebu. Prijatno!

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: