Blogerka razvila način da jedete sve što volite, a da ne dobijate kilograme

       
Foto: New York Post

U intervjuu za Njujork Post, Rebeka Rejben, otkrila je da hranu doživljava kao užitak, a ne “pražnjenje tanjira”.

Belogerka koja piše o hrani, je u istom intervjuu izjavila da uvek jede sporo, tako da njen želudac stigne da pošalje informaciju o sitosti njenom mozgu, zbog čega se gotovo nikad ne prejeda.

Ali, ono što Rejben izdvaja kao bitno je da se ne odriče hrane za kojom žudi- od krofni do pice kasno u noć.

Nutricionisti se slažu da odricanje od omiljene hrane često ne pomaže u mršavljenju. Mnogo više pomaže stav koji zauzimamo prema hrani, svesnost oko količine hrane koju pojedemo i tempo kojom jedemo.

Slažu se i da je lakše održati ishranu raznovrsnom ako se ne ograničavamo u izboru hrane i ne opterećujemo brojanjem kalorija. Ovo deluje i na psihu. Ako znamo da u bilo kojem trenutku možemo da pojedemo bilo šta, često na kraju ne pojedemo ništa, ako nismo baš gladni. S druge strane, na raznim dijetama često pokleknemo i pojedemo hranu za kojom žudimo čak i kada nismo gladni.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: