Bojanje ima nekoliko psiholoških prednosti

       
Foto: She Knows

Bojanje nije samo aktivnost pomoću koje možete okupirati dečju pažnju na neko vreme. To je i zabavna aktivnosti koja poboljšava njihove sposobnosti i ima brojne prednosti za njihov razvoj.

Podstiče kreativnost

To je važna veština koju je potrebno podsticati od detinjstva. Neka deca su kreativnija, neka ne. Bojanje je upravo jedna od aktivnosti koja razvija kreativni duh kod dece, oslobađa maštu i podstiče decu na razmišljanje o novim idejama.

Doprinosi boljem rukopisu

Spretnost, preciznost i motorika koju zahteva bojanje potrebno je i za razvoj lepog rukopisa. Ako dete ranije započne da provodi vreme u ovoj aktivnosti, verovatnije će imati lepši i čitkiji rukopis.

Foto: Scholastic

Poboljšava koordinaciju ruku i očiju

Koordinacija očiju i ruku se razvija u ranom detinjstvu. Držanje bojica, izbor boja, stavljanje boja na određeno mesto, pa čak i oštrenje bojica mogu pomoći u razvoju zdrave koordinacije ruku i očiju kod dece.

Poboljšava samopouzdanje

Sposobnost ispunjavanja zadataka uspešno gradi samopoštovanje kod male dece. Redovno bojanje podstiče detetov osećaj ponosa na svoj rad.

Foto: edolon.net

Priprema dece za školu

Bojanje poboljšava održavanje dečje koncentracije, a takođe može biti jedna od pripreme za školu, posebno zato što je tokom nekoliko sati obrazovnog procesa potrebno održavati i usmeravati pažnju kako bi se savladao određeni sadržaj.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments