Boje znaju da leče i utiču na naše raspoloženje

       
Foto: Artistic Network

Dizajnerka Lori Veicner sa svojim kolegama otkriva kako boje utiču na naš život i raspoloženje, te kako ih iskoristiti u prostoru u kojem radimo i živimo.

Neutralni tonovi, poput breskve i boje sunca, utiču na naše raspoloženje tako što ga podižu i čine nas srećnijima. Obojite hodnik u žutu, ali treba biti pažljiv pri odabiru nijanse. Neka ne bude presvetla ili previše pastelna.

Ako želite da se osećate “ušuškano” dok odmarate na kauču, obojite jedan zid dnevnog boravka u tamnoplavu. Pa čak i ako imate mali prostor. Suprotno mišljenju, boje poput tamnoplave i tamnozelene, vizualno daju dubinu i čine prostor većim.

Foto: Elle Decor

Za spavaću sobu dobar izbor su nežne boje poput pastelno ružičaste ili svetlosmeđe. U spoju s dnevnim svetlom nežne pastelne boje učiniće prostor prijatnim za boravak.

Boja korala ili tirkizno plava, ali u svetlijoj nijansi, će vas podstaći da budete produktivnijii. Isto će učiniti i limun žuta ili svetlo narandžasta. Obojite zidove kancelarije u neku od ovih boja.

Ako želite da se vaši gosti osećaju kao kod svoje kuće obojite zidove kupatila ili kuhinjske ormariće u zelenu boju- nijansu bambusa ili šume. “Zelena nas podseća na mesta gde je naša energija visoka i gde se osećamo uzemljeno. Mesta poput šume “, objašnjava dizajnerka.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments