Foto: YouTube

Video Sintije Nikson ‘Be A Lady, They Said’ (‘Budi dama, kažu’) trenutno je najpopularniji video na internetu.

Blog, čiji je ovog puta naratorka Sintija, najpoznatija po ulozi u seriji ‘Seks i grad’, je još 2017. godine napisala blogerka Kamil. Američki časopis ‘Girls. Girls. Girls.’ napravio je kampanju sa Sintijom i iskoristio tekst kako bi pokazali u kakvom svetu živimo.

Prenosimo i tekst u celosti:

‘Budi dama, kažu. Suknja ti je prekratka. Majica ti je prekratka. Farmerke su ti preuske. Ne pokazuj svoja bedra. Ne pokazuj svoje grudi. Ne pokazuj svoj dekolte. Ne pokazuj donje rublje. Ne pokazuj ramena. Pokrij se. Ostavi nešto mašti. Obuci se pristojno. Ne deluj zavodljivo. Muškarci ne mogu da se kontrolišu. Muškarci imaju potrebe. Izgledaš zapušteno. Opusti se. Pokaži malo kože. Izgledaj seksi. Izgledaj dobro. Nemoj biti tako provokativna. Tražiš to. Nosi crno. Nosi štikle. Previše si toga stavila na sebe. Imaš premalo odeće. Nemoj nositi trenerku, izgledaš kao da si se opustila. 

Budi dama, kažu. Ne budi predebela. Ne budi premršava. Ne budi prevelika. Ne budi premala. Jedi. Smršaj. Prestani da jedeš toliko. Ne jedi toliko brzo. Naruči salatu. Ne jedi ugljenehidrate. Preskoči desert. Moraš smršati. Stati u tu haljinu. Idi na dijetu. Pazi šta jedeš. Jedi celer. Žvaći žvaku. Pij mnogo vode. Moraš stati u te farmerke. Bože, izgledaš kao kostur. Zašto jednostavno ne jedeš? Izgledaš premršavo. Izgledaš bolesno. Pojedi hamburger. Muškarci vole žene s malo mesa na kostima. Budi niska. Budi lagana. Budi mala. Budi obla. Budi ženstvena. Budi veličina nula. Budi dupla nula. Budi ništa. Budi više od ništa. 

Budi dama, kažu. Ukloni svoje dlake. Obrij noge. Obrij pazuh. Obrij bikini liniju. Počupaj dlake s lica. Počupaj pazuh. Počupaj obrve. Reši se brkova. Izbeli ovo. Izbeli ono. Posvetli kožu. Potamni kožu. Ukloni ožiljke. Pokrij strije. Utegni trbušne mišiće. Napumpaj usne. Botoksiraj bore. Zategni lice. Uvuci stomak. Smanji bedra. Zategni listove. Izbaci grudi. Izgledaj prirodno. Budi šta jesi. Budi posebna. Budi samouverena. Trudiš se previše. Izgledaš kao da se previše trudiš. Muškarci ne vole takve devojke. 

Budi dama, kažu. Nosi šminku. Pripremi lice. Sakrij nedostatke. Oslikaj nos. Istakni jagodice. Iscrtaj kapke. Popuni obrve. Produži trepavice. Oboji usne. Napuderiši, narumeni, stavi bronzer, stavi highlighter. Kosa ti je prekratka. Kosa ti je preduga. Vrhovi su ti ispucali. Posvetli kosu. Vidi ti se koren. Oboji kosu. Ne u plavo, to izgleda neprirodno. Sediš. Izgledaš tako staro. Izgledaj mlado. Mladoliko. Kao da ne stariš. Nemoj ostariti. Žene ne stare. Staro je ružno. Muškarci ne vole staro.

Isečak iz videa ‘Budi dama, kažu’; foto: YouTube

Budi dama, kažu. Čuvaj se. Budi čista. Devičanski čista. Ne pričaj o seksu. Ne flertuj. Ne budi neprijatna. Ne budi kurva. Ne spavaj okolo sa svima. Nemoj izgubiti svoje dostojanstvo. Nemoj spavati s previše muškaraca. Ne daj sebe. Muškarci ne vole kurve. Ne budi čistunka. Ne budi ukočena. Malo se zabavljaj. Smej se više. Ugodi muškarcima. Budi iskusna. Budi seksualna. Budi nevina. Budi nastrana. Budi devičanska. Budi seksi. Budi cool. Ne budi kao druge devojke. 

Budi dama, kažu. Ne pričaj preglasno. Ne pričaj previše. Ne uzimaj svu pažnju. Ne sedi tako. Ne stoj tako. Ne zastrašuj druge. Zašto si tako jadna? Ne budi bezobrazna. Ne šefuj. Ne budi asertivna. Ne preteruj. Ne budi tako emotivna. Ne plači. Ne viči. Ne psuj. Budi pasivna. Slušaj. Izdrži bol. Ugodi drugima. Ne žali se. Budi nežna s njim. Digni mu ego. Učini da se zaljubi u tebe. Muškarci žele šta ne mogu imati. Ne daj sebe previše. Neka se potrudi. Muškarci vole igru. Složi mu odeću. Skuvaj mu večeru. Učini ga srećnim. To je ženin posao. Bićeš odlična žena jednog dana. Uzmi njegovo prezime. Dodala si njegovo ime? Luda feministkinja. Rodi mu decu. Ne želiš decu? Hoćeš jednog dana. Predomislićeš se.

Budi dama, kažu. Nemoj da te siluju. Zaštiti se. Ne pij previše. Ne hodaj sama. Ne izlazi prekasno. Ne oblači se tako. Ne pokazuj previše. Nemoj se napiti. Ne ostavljaj svoje piće. Budi s prijateljem. Hodaj tamo gde je osvetljeno. Ostani u sigurnim krajevima. Reci nekome gde ideš. Nosi sprej za zaštitu. Kupi zviždaljku protiv silovanja. Čuvaj svoje ključeve kao oružje. Idi na sat samoodbrane. Proveri gepek. Zaključaj vrata. Ne hodaj sama. Ne uspostavljaj kontakt očima. Ne trepći. Ne izgledaj dostupno. Ne privlači pažnju. Ne radi do kasno. Ne pričaj prljave šale. Ne osmehuj se strancima. Ne izlazi uveče. Ne veruj nikome. Nemoj reći ‘da’. Nemoj reći ‘ne’ 

Budi dama, kažu.’

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments