Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Kada se kaže Noć veštica pomisli se na paganski praznik ili nešto što u našoj zemlji nije prihvaćeno. Međutim, dve dame došle su na ideju da u Novom Sadu ovaj praznik zaživi kao dekoracija kuća jer ga smatraju veoma kreativnim praznikom koji deci i odraslima dopušta zabavu, maskiranje i poslastice jedan dan u godini

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Karolina Božić, studentkinja sociologije, svoje slobodno vreme koristi za pravljenje jestivih buketa “Božur buketi”. Do sada nije postojala želja kupca koju nisu mogle da ispune a sve izvedu do savršenstva, reči su Karoline.

-Sve sam videla na ruskim sajtovima pre nekoliko godina. Svojoj prijateljici sam tražila poklon za rođendan, ali nisam uspela da nađem ništa što je jedinstveno i što bi je iznenadilo. Zato sam poželela da napravim buket- rekla je za naš portal Karolina.

Karolina Božić sa svojom mamom pravi jestive bukete; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Sa svojom mamom Olgom, koja je u Novi Sad došla iz Ukrajine pre 18 godina, od ove godine započela je i da isporučuje po celom gradu.

-Za Noć veštica napravili smo predivne ukrasne bundeve. Mogu da budu u više veličina, punjene voćem, svežim ili suvim cvećem, čokoladama. Smatram da je veoma zanimljivo jer do sada to ovde nismo imali prilike da vidimo- istakla je Karolina.

Za Halloween bundevu Olgi i Karolini je bilo potrebno više od sat i po vremena da je naprave; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ona naglašava da ove bundeve mogu biti i izvrsni pokloni, za dekoraciju prostora- od stanova do restorana, a svi koji ih vide imaju samo pohvale na njihov rad. Najviše prave voćne jestive bukete a omiljeni buket koji izlazi iz njihove radionice sa 16. sprata limanske zgrade je Mega Kinder buket, koji je visok 1,3 metra!

-Mi smo već prošli šest obuka, koje daju ruske škole, jer u food floristici postoje pravila. U Kazanju je to veoma razvijeno a tradicija je doći na rođendan sa cvećem. Sramota je doći bez njega, nije bitno da li ste žena ili muškarac- navela je Olga.

Nekada im za jedan buket treba ceo dan kako bi Olga i Karolina uspele da naprave zamisao onoga ko poklanja; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Olga kaže da svaki buket priča svoju priču a njihova parola je “Ako držite naš buket u rukama, znači da vas istinski vole”.

Ivona Karan

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments